PROU D’AGRESSIONS A LA LLENGUA!

LA RESPOSTA: NEIX “XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA” AMB MÉS DE 5.000 ADHERENTS

És hora que des de la societat civil comencem a incidir de la forma més decisiva possible en el futur d’aquest país. Prou d’ agressions especialment a la llengua.Cal donar-hi una resposta ràpida i constant.

Un per un ho tenim costerut, però units podem fer molta força. I tant ! En aquesta lluita desigual hem de trobar com David el nostre roc i aquest roc es diu consum, perquè tota llengua es un mercat i les empreses són molt sensibles a les demandes dels consumidors. Aquesta és la nostra gran força. Per això neix XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA, oberta a milers i milers de ciutadans, tots els que puguin i vulguin participar-hi. És molt fàcil i a l’ abast de tothom que faci servir internet.

És cert que cada vegada més empreses i institucions utilitzen el català, però hem de convenir que estem encara molt lluny dels mínims necessaris. Amb massa freqüència, l’utilització del català per part dels nostres conciutadans requereix d’una reiterada i combativa voluntat.

La mecànica que proposem ja ha estat emprada freqüentment en campanyes polítiques amb èxits importants. Es tracta ara de multiplicar les accions per multiplicar-ne els resultats, dins d’un estricte respecte a la legalitat. Efectivament, un dels objectius de les nostres accions es reclamar el compliment de la Llei Lingüística nº 1/ 1998 del Parlament de Catalunya, que tant freqüentment s’incompleix.

Així doncs, el nostre objectiu es catalanitzar sobretot::
– L’etiquetatge dels productes.
– Els locals comercials: bars, restaurants, farmàcies ,etc., especialment les grans superfícies comercials.
– Sobretot, vetllar per l’ús oral de la llengua entre el personal dels grans centres comercials que tinguin tracte amb el públic, especialment caixers i caixeres.
– Els follets publicitaris que s’envien a les cases.

En una segona fase treballarem també per la catalanització de:
– Les emissores privades de televisió.
– Els diaris gratuïts.
– Els serveis assistencials, sobretot de la gent gran que es mor parlant en castellà a mans d’assistents/es estrangers/es.

MILERS DE PARTICIPANTS

Es cert que hi ha entitats i associacions que fan una tasca semblant. Nosaltres també participarem en les seves campanyes, perquè som gent de fer feina i no tenim cap més protagonisme que servir al país. Tots hem de sumar. Però la nostra singularitat rau en:
– La utilització d’Internet.
– L’enviament INDIVIDUALITZAT i massiu de correus electrònics als llocs objectes de les nostres campanyes. Els comerciants son gent molt sensible a l’opinió de la seva clientela i, per tant, els nostres missatges els han de fer tombar cap a la catalanització si en reben molts

Tal com estan les coses, segurament moltes accions seran per protestar, però també cal encoratjar les accions positives que es facin amb la llengua, especialment per part d’algunes empreses.

Per portar a terme aquesta tasca, demanem la col·laboració de tots els ciutadans. Si desitgeu adherir-vos a la nostra iniciativa i també si voleu enviar-nos adreces de correus electrònics de gent que vulgui rebre les nostres informacions per sumar-se a les campanyes, només ens heu de trametre un e-mail a xarxa.de.consumidors.amb.llengua@josoc.cat ( Fixeu-vos bé que hi ha un punt després de cada paraula)

FUNCIONAMENT

Arranquem la campanya de Xarxa de Comsumidors amb Llengua amb 5.221 adreces electròniques. Vol dir que tota aquesta gent, si no ens indica el contrari, rebrà informació de les campanyes. Aleshores es tracta, doncs,d’ enviar missatges a través del correu electrònic a les adreces de les empreses o de particulars que us facilitarem: en alguns casos per protestar i en altres per lloar la seva actitud amb la llengua. Nosaltres us facilitarem també models de correus breus,gairebé telegràfics per tal que ningú es queixi que no sap escriure cartes o que no té temps.Només cal signar-les i tramete-les al destinatari.

En principi nosaltres proposarem els temes de les campanyes,però vosaltres també podeu proposar-ne a través del correu ja indicat abans.
Posem-nos a treballar al més aviat possible. Entre tots ho podem fer tot.Ara des de casa i de forma fàcil.

Barcelona, 25 d’octubre del 2008

XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA té el patrocini de les entitats:

SOM DEU MILIONS, inscrita en el registre de la Generalitat amb el número 21.670
LA CRIDA DEL SEGLE XXI (número 21.511)
AMICS DE LA LLENGUA CATALANA (número 21.258)
ELS CASALS DELS PAÏSOS CATALANS (número 21.701)

N.de la R.

Posem l’abast de la societat aquest estri de lluita. Prou que ens agradaria que activitats com aquesta estessin aixoplugades per la Crida,per exemple. Per demanar que no quedi.

 

Anuncis