
El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, s’ha negat a contestar en castellà al periodista de Telecinco que ha assistit a la roda de premsa sobre la valoració de la querella interposada per Denaes a causa de la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei. El periodista ha preguntat a Santiago Espot si podia contestar en castellà i aquest ha replicat: “a Telecinco tenen servei de traducció, no? Jo li respondré en català per la meva comoditat”. Llavors, el periodista ha hagut de formular la pregunta en català i Santiago Espot ha contestat en català.
El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha acusat la fundació Denaes de “criminalitzar els drets i llibertats” dels catalans, ja que compta amb “destacats enemics de Catalunya”. La querella que ha presentat Denaes contra Catalunya Acció per la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei “és un clar exemple de com es pretén vulnerar de forma flagrant els Drets Civils dels catalans, criminalitzant drets i llibertats tan fonamentals en qualsevol democràcia occidental com són el dret a la protesta i la llibertat d’expressió”, ha afegit.
En aquest sentit, Catalunya Acció ha denunciat que “la Fundació Denaes compta entre els membres del seu patronat d’honor destacats enemics de Catalunya, com el franquista Sabino Fernández Campo (militar que va desfilar l’any 1939 amb l’entrada de les tropes de Franco a Barcelona, va formar part del Ministeri de l’Exèrcit de Franco durant 20 anys, exministre d’Informació i Turisme l’any 1976, excap de la Casa del rei Juan Carlos i que va cer indecentment guardonat l’any 1988 amb la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya presidida per Jordi Pujol), Alejo Vidal Quadras (dirigent del PP, vicepresident del Parlament Europeu i declarat opositor al reconeixement del català a la Unió Europea i dels Drets Nacionals de Catalunya); i Santiago Abasal Conde (dirigent del PP al País Basc, fundador de Denaes, i promotor de la querella contra Pepe Rubianes)”
Espot considera que la denuncia “és una constatació que els drets civils dels catalans no estan garantits a l’Estat espanyol, i que Catalunya ha passat simplement de viure empresonada durant el franquisme a viure en llibertat condicional vigilada durant la monarquia borbònica actual. Només un estat català pot garantir els Drets civils i llibertats que ens corresponen als catalans com a ciutadans i com a éssers humans”.


3 comentaris
Comments feed for this article
Juliol 1, 2009 a 8:11 am
Josep (Benaguasil)
Molt però que molt bé!! L’exemple que ens ha lliurat Espot l’hauríen de seguir també molts dels nostres polítics, esportistes, periodistes i tots aquells que puguen ser referents per a la nació. Altre bon exemple és Oleguer. Ara bé, per la supervivència del català, per decència i coherència cal que els ciutadans també ens sumem a aquesta pràctica: als Països Catalans sols en català
Juliol 1, 2009 a 10:47 am
J.M.SOLE
Com vaix deixar clar, és un fet que molts castellans els molesta que parlem català i aquest hauria de ser sols el seu problema, però ales hores busquen tota mena de pretextos i excuses per posar mala maror entre tothom i diuem que discriminem als castellans i que el bilingüisme és una inutil despesa….
Els podriem donar la raó i proposar-los la solucio següent : com que el bilingüisme és una doble despesa i un car enrenou, ya que ells durant més 272 anys ens han obligat a emprar únicament el castellà, apartir d`ara hen d`emprar únicament el català i d`aqui a 272 anys més ja en parlarem.
Mentrestant s`ha parat apensar algú, que el català és l`idioma de la nostra nació ?.Ì s`ha parat a pensar algú que la gent que vivim a l`àrea de la llengua catalana i les seves variants dialectals,en les quals tots ens entenem perfectament, som més 10 milions?.
De Saldes a Guardammar ,No al CASTELLA !!!!!
Juliol 1, 2009 a 11:42 am
lobby2
Si l’institut Cervantes fos més respectuós amb les diferents cultures espanyoles com la basca, la gallega, la catalana i algun altre, no hi hauria necessitat d’anar a donar conèixer la nostra arreo. O la casa de Espanya que hi ha en un munt de països.
El ja famós institut el paguem també els catalans i tan sols dona servei al castellà.
Jo sempre he dit que amb el català i l’anglès pots anar per tot el món, els catalans a diferencia de la resta estem obligats a tenir com a segona llengua el castellà enlloc de poder triar anglès o francés i els monolingües d’Extremadura poden triar la seva segona llengua.