Creuen que servirà per deixar ‘ben palesa’ la voluntat del poble de Catalunya de ‘ser respectat en la seva dignitat nacional’

Per directe.cat

sobirania i justicia sij

La plataforma independentista Sobirania i Justícia (SiJ) impulsada per exdirigents i militants d’UDC encapçalats per l’exconseller Agustí Bassols, s’ha sumat aquest divendres a la crida d’Òmnium Cultural a manifestar-se si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l’Estatut. L’entitat ha reclamat que la resposta de la societat civil a la sentència del TC estigui ‘amarada de la màxima unitat possible’, cosa que també demanen als partits polítics. Volen que esdevingui una mobilització social ‘d’ampli espectre’ a favor de la ‘dignitat de Catalunya’ sense que la transversalitat i voluntat unitària de la convocatòria impliqui rebaixar la reivindicació.

En un comunicat, SiJ s’ha mostrat favorable a impulsar una mobilització social ‘d’ampli espectre’ que serveixi per deixar ‘ben palesa’ la voluntat del poble de Catalunya de ‘ser respectat en la seva dignitat nacional’. Consideren que la societat civil és el ‘fonament bàsic de l’engranatge democràtic’, de manera que ‘no pot defugir la responsabilitat de parlar alt i clar’ davant les ‘maniobres de laminació competencial’ de l’autogovern català per part de l’Estat.

Per això, han anunciat el seu recolzament a la crida que pugui fer Òmnium Cultural davant una eventual sentència adversa a l’Estatut, i conviden a la transversalitat de la societat catalana a participar-hi: ‘Tothom ha de ser benvingut i tothom és necessari’.

Per la plataforma, que deixa clar que defensa la creació d’un Estat propi, considera que els organitzadors de la mobilització hauran de ser ‘diligents’ en la capacitat d’unir en la diversitat ‘sense caure en la temptació de fer una crida a la baixa’. ‘És una convocatòria a favor de la dignitat de Catalunya i haurà de quedar prou clar’, alerten, i conclouen que l’actual conjuntura exigeix ‘sentit de la responsabilitat en la unitat i fermesa en la defensa de la llibertat’ de Catalunya.

Anuncis