El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha condicionat la tercera reedició del tripartit després de les eleccions de 2010 a un major compromís del PSC amb Catalunya, ja que els socialistes catalans ‘voten coses a Madrid que van en contra del que diu el seu propi govern’. Pel líder republicà després de les eleccions caldrà plantejar ‘què anem a fer, el qui i el com és secundari’. En una entrevista aquest dilluns a Els Matins de TV3, Puigcercós ha vinculat la reedició de l’entesa a ‘un nou pas endavant’, aventurant que l’acord amb els actuals socis de Govern ‘potser no el trobem i hem d’anar sols de viatge’, referint-se així a un possible pas a l’oposició.

Aquesta ha estat la resposta que ha donat el president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al fet que, segons ell, ‘hi ha una cosa que ens ha de fer reflexionar’, i és que ha assegurat que hi ha persones que els catalans van votar que ‘voten coses a Madrid que van en contra del que diu el seu propi govern’.

Puigcercós ha aprofitat l’avinentesa per posar sobre la taula que ‘és necessari una sindicatura electoral catalana’, una junta electoral de Catalunya que evitaria que les eleccions catalanes es gestionessin des d’un òrgan espanyol. Aquest és un dels temes que es tractaran a la presentació de la candidatura a les pròximes eleccions del candidat d’ERC que es farà al setembre.

Decisió ‘política’ però no ‘partidista’

A l’espera de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, Joan Puigcercós ha afirmat que espera que sigui ‘política’ ja que és ‘lògic’ perquè ‘està format per persones que no són independents’. Però el secretari no espera que sigui ‘partidista’ que ‘és el que està fent el Partit Popular (PP), pressionant als que estan al seu costat dins el TC’.

‘Em preocupa que es pugui posar la bena abans de la ferida’, ha afirmat Puigcercós qui ha afegit que no es tracta ‘d’una llei qualsevol’ i, per tant, ‘hem de ser conscients de la seva importància’.

El secretari general d’ERC ha explicat que la relació entre Espanya i Catalunya és un ‘procés dinàmic’ on els catalans sempre han anat per endavant i ’em temo que la sentència no serà el sostre’ d’aquest procés.

Davant la possible retallada de l’Estatut, Puigcercós ha conclòs que si es fes ‘serà la quarta retallada’. ‘La primera va ser la del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Madrid, la segona la del senyor Guerra, la tercera la del senyor Mas’, ha afirmat el secretari general qui ha sentenciat que aquest estatut ‘fa aigua per tot arreu’. ‘A mi em sembla poc democràtic que un cop parli el poble, el Congrés i el Senat, ara dotze persones decideixin què fer’, ha explicat Joan Puigcercós.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis