No és la primera vegada que es denuncia el trasllat amb nocturnitat i mala llet d’immigrants sense papers arribats a l’Estat espanyol cap a Catalunya. Aquesta darrera ocasió ha estat iniciativa d’un sindicat. El més lògic davant d’una notícia com aquesta seria exigir responsabilitats polítiques, d’aquells responsables del govern espanyol que utilitzen un drama humà per obtenir beneficis polítics en clau territorial.

Si hi ha un lloc a Europa que lidera el percentatge d’acollida d’immigrants, aquests són clarament els territoris de parla catalana. Els Països Catalans sempre han han acollit amb les mans obertes tothom qui ha vingut a buscar una vida millor i que ha expressat la seva voluntat d’integració i respecte per la comunitat que l’acull.

Les dades dels darrers anys parlen per si soles, han arribat més d’un milió de persones tan sols al Principat, xifra que suposa més d’un terç del total d’immigrants que arriben a l’Estat espanyol. Algú pot pensar que és casual que la majoria vagin a parar a territoris amb una llengua diferent a l’espanyol? Algú creu que venen a casa nostra perquè és millor o més aviat perquè l’Estat espanyol té decidida una clara política d’immigració en clau conquesta espanyola?

Veient com actua l’Estat espanyol en aquesta qüestió, amagant informació a les autoritats catalanes, amb una total i absoluta falta de respecte institucional, no podem més que l’executiu espanyol utilitza la immigració com una forma moderna de conquesta territorial. Ja no els cal exèrcit, només han d’aprofitar-se de les misèries i les necessitats de les persones.

Si ens equivoquem i tot plegat no és cert, l’Estat espanyol no hauria de tenir cap problema, ans al contrari, per facilitar i encoratjar la tasca de la Generalitat amb a través de polítiques d’acollida en llengua i cultura catalana. Encara més, haurien de participar-hi de forma entusiasta, explicant i aportant mitjans humans i econòmics per fer-ho tot molt més efectiu.

Però no ho fa. Tot allò que comporti explicar i facilitar la integració als nou vinguts a la realitat catalana és obviat i apartat. Per això no creiem que tot sigui innocent. No entenem la manca de fermesa del Departament d’Interior per exigir responsabilitats polítiques per la utilització degradant que les autoritats espanyoles fan de les persones.

No és una qüestió banal, al contrari. L’ús polític que l’Estat espanyol fa de la immigració és un greu atac al futur d’aquest país. Que ningú ens tracti de racistes, els primers racistes són els governs espanyols de torn que volen amagar la realitat cultural i lingüística del nostre país.

Per directe cat

Anuncis