Sobirania i Progrés, Deumil.cat i la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) convocaran una manifestació amb el lema ‘Som una nació, volem un estat propi’ per a l’Onze de Setembre, segons diuen en un comunicat  emès aquest vespre. Al mateix comunicat afirmen que no es manifestaran ‘en defensa de l’estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent’.

ÉS L’HORA DE LA INDEPENDÈNCIA

Prou autonomisme: és l’hora de la independència
En relació a la resposta a la futura sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut, les entitats sotasignants manifestem:

1. D’acord amb la legalitat espanyola, el TC té la funció d’emetre sentències de constitucionalitat sobre lleis espanyoles. L’Estatut és una llei espanyola i des d’un inici tot el procés de la seva reforma s’ha fet sotmès a les lleis i al poder de l’Estat Espanyol.

2. El fet que Catalunya ratifiqués la llei en referèndum no és en cap cas el resultat de l’exercici del dret a decidir del poble de Catalunya, sinó una fase més de la seva aprovació segons les lleis espanyoles. Pretendre respondre a la sentència del TC amb l’argument que es vulnera el dret a decidir és un error gravíssim, perquè implica acceptar que els catalans i les catalanes podem exercir la nostra sobirania nacional lliurement en el marc de l’Estat Espanyol, i això no és possible.

3. Considerem que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del TC ha de donar per acabada la via autonomista i l’acceptació de la legalitat espanyola, i ha de consistir en la defensa del nostre dret a l’autodeterminació i de l’Estat propi com a projecte.

4. Les entitats sotasignants no ens manifestarem en defensa de l’Estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent. En conseqüència, només assistirem a una manifestació que es convoqui en defensa de l’exercici del dret d’autodeterminació.

5. Les entitats sotasignants consensuarem un programa d’acció conjunta de resposta a les agressions espanyoles, el primer acte del qual serà una manifestació sota el lema “Som una nació, volem Estat propi”, que es durà a terme a Barcelona l’Onze de Setembre d’enguany, i que serà convocada en breu.
Plataformes impulsores: Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés (SiP)
i Deumil.cat.
Entitats adherides: Cercle Català de Negocis, Catalunya Estat Lliure, Ciemen, Club
FNEC (Associació de professionals ex-membres de la Federació
Nacional d’Estudiants de Catalunya), Ateneu Sobiranista Català i 40 entitats més.
Barcelona, a 28 d’agost de 2009

N.de la R.

Ens sembla molt bé aquesta unitat entre les plataformes sobiranistes. El comunicat és prou clar i català. No calen més comentaris. També trobem encertat que es faci una manifestació unitària l’ Onze de Setembre.Així se’ n pot assegurar una gran participació popular.

D’altra banda, entenem que aquesta unitat hauria de donar  pas a un Govern Provisional fins a la Independència. Aquest govern a l’ ombra preocuparia al govern d’aquí  i… als d’allà. A més, convé internacionalitzar el conflicte i l’ocupació. De moment, comencem bé

Anuncis