02.09.2009 – 07:53

La CUP de Girona ha presentat avui un paquet de mesures al ple de l’Ajuntament de cara a la celebració del proper 11 de setembre. Entre les mesures proposades  per la candidatura independentista hi ha penjar senyeres als llocs més cèntrics i emblemàtics de la ciutat (com la Plaça de Catalunya), que aquesta sigui l’única bandera que onegi al balcó del consistori, i finalment que al proper ple de l’Ajuntament de Girona debati la celebració d’una consulta popular sobre l’autodeterminació de Catalunya, seguint l’exemple iniciat per Arenys de Munt. Mentrestant Ciutadans (C’s), partit que darrerament no dóna l’abast a emetre comunicats -el dilluns va arribar a emetre mitja dotzena de comunicats i notes de premsa, tres d’elles en menys d’una hora-, ha emès avui una nova nota on reitera les seves advertències contra aquells qui impulsin consultes similars a la d’Arenys. Segons la nota, a C’s “no li tremolarà el pols” a l’hora de denunciar davant la justícia els càrrecs que impulsin les consultes.

C’s assegura que els ajuntaments “han de complir la llei vigent, preservar l’Estat de Dret i acceptar les normes de convivència i respecte entre tots els ciutadans d’Espanya”. El partit ha recordat que la llei preveu penes d’inhabilitació pels càrrecs públics que incompleixin la legalitat, tot i que la consulta d’Arenys de Munt, que C’s assegura que és il·legal, en realitat és només consultiva i per tant no suposa cap problema legal ni jurídic davant la legislació espanyola.

Tot i això el portaveu de C’s, Jordi Cañas, ha dit que les consultes com la que vol dur a terme Arenys són actes “il·legals imposats per una minoria obsessionada amb els regnes de Taifes”. Per tot això C’s ha garantit que “seguirà d’aprop tots aquells actes que puguin vulnerar la llei i recorrerà davant la fiscalia si la Generalitat o el govern espanyol no actuen davant els impositors ideològics”.

L’any passat la CUP va proposar hissar exclusivament la senyera al balcó de l’Ajuntament l’11 de Setembre (en el marc de la campanya de la Comissió 100 anys de l’estelada), fet que va comportar la divisió de l’actual govern gironí (ERC i ICV a favor -amb el suport de CUP i CiU- i PSC en contra).

Informa: RACOCATALA.CAT

Anuncis