El president del Barça, Joan Laporta, serà a la capçalera de la manifestació per la independència de l’Onze de Setembre convocada per Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret de Decidir, Deumil.cat i el Club FNEC amb el lema ‘Som una nació, volem un estat propi’. A més de Laporta, s’hi han adherit l’actor Sergi López, l’historiador Enric Vila, el bateria d’Els Pets Joan Reig, el cantant Francesc Ribera ‘Titot’ i els escriptors Víctor Alexandre, Marius Serra i Mathew Tree.

La manifestació sortirà a les cinc de la tarda de la plaça Urquinaona i finalitzarà al Passeig Pujades, al costat del Parc de la Ciutadella. La convocatòria, que compta amb l’adhesió de desenes d’entitats independentistes, ha de ser el primer acte d’un programa d’acció conjunta de ‘resposta a les agressions espanyoles’ entre la PDD, Sobirania i progrés i Deumil.cat. Es un concert d’Elèctrica Dharma en un escenari mòbil que seguirà la marxa però, malgrat el caràcter festiu de la convocatòria, també tindrà un marcat to reivindicatiu que trenca amb les crides a una manifestació per a defensar l’estatut.

Segons van deixar clar en un comunicat, els organitzadors de la manifestació no es manifestaran ‘en defensa de l’estatut no darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent’. Defineixen l’estatut com una llei espanyola i diuen que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol ha de donar per acabada la via autonomista i l’acceptació de la legalitat espanyola. Per tant, diuen que aquesta manifestació només pot ser per la defensa del ‘dret a l’autodeterminació i de l’estat propi com a projecte’.

N.de la R.

Bingo! Joan Laporta demostra que els té ben posats a diferència de la majoria de polítics, uns covards aferrats a la poltrona. Cert que aquesta adhesió donarà a pas a moltes controvèrsies.Ho comprenem. Però aquesta polèmica també servirà per posar el tema de la independència al primer pla i de forma constant. Actituds com les del president del Barcelona són les que ens mantenen amb esperança. Gràcies.Jan.

Informa: VILAWEB.CAT

Anuncis