Per Cucarella.

Sosté José Montilla, president de de la Generalitat de Catalunya (ai!), que la consulta popular d’Arenys de Munt sobre la independència de Catalunya dóna arguments a caverna de la dreta espanyola. La dreta espanyola, però, ni ara ni mai, no ha tingut arguments perquè no li’n calen. Si li convé menteix, manipula, escridassa, amenaça… Qui necessita arguments tenint tants altaveus?

Qui no té arguments és Montilla. Arguments democràtics si més no. Ni Montilla ni el seu PSOE. Ni arguments, ni vergonya, ni substància democràtica. Fet i fet, només els intolerants tenen por de les urnes.

Sosté José Montilla, president de de la Generalitat de Catalunya (ai!), que «Fins i tot els fatxes tenen el dret de manifestar-se. És una garantia dels ciutadans, fins i tot dels que pensen completament el contrari que nosaltres, dels nostres adversaris. És la grandesa de la democràcia».

El fatxes tenen dret a manifestar-se, però els demòcrates catalans no tenim dret a manifestar-nos per la independència de Catalunya. Tenim, doncs, menys “garanties” que els fatxes. Per a nosaltres no existeix la grandesa de la democràcia. Serà perquè com és una democràcia espanyola és en realitat minúscula i mediocre. Com Montilla.

El pitjor de tot aquest tuacte no és el doble llenguatge del PSOE de Montilla, tan idèntic al de la caverna del PP i de la dreta i l’extrema espanyola en general, sinó la “comprensió” que li reten els seus socis de govern. Perquè el que evidencien ­ les afirmacions de Montilla és que els espanyols (fatxes) tenen més drets que els ciutadans catalans. I això no pot ser mai “comprensible”, ni com a demòcrates ni com a catalans. Es veu que són infinitament profundes, les arrels del cul en la poltrona.

Anuncis