https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/_Q57T6p7vOq8/ShW1JJOkzcI/AAAAAAAAA2A/JDxRq0w2UAk/s400/lectura.JPG

LLUÍS BOU

La setmana vinent es farà la prova del cotó fluix de les consultes sobiranistes. Veuran amb fets al Parlament si els partits polítics les utilitzen com un simple ressort electoral, o si hi creuen com a estratègia. Si el debat de política general, que és la sessió més important de l’any, aprova dijous una resolució a favor del referèndum d’Arenys de Munt i dels altres que se celebraran, l’aposta serà seriosa. I ho serà a tan sols un mes que aparegui la sentència del TC contra l’Estatut, segons ha anunciat la senyora Casas.

Si per culpa d’algun partit el Parlament denega el suport a les consultes, tot i l’agressivitat que hi han mostrat els socialistes, el PP i també Falange, passin la credibilitat a l’altre platet de la balança. Els recomano llavors que dediquin la seva atenció al cafè que ha de prendre Joan Ridao amb el president José Luis Rodríguez Zapatero per negociar el suport d’ERC als pressupostos espanyols.

O creguin-se del tot que CiU vol dirigir els seus esforços a abordar mesures contra la crisi econòmica, i no està per excitar referèndums.

Però no es pensin que un silenci del Parlament respecte a les consultes seria innocu. Aprofundiria un metre més la fractura que hi ha entre una part del catalanisme i la política. I d’això sempre hi ha algú que se n’aprofita.

Anuncis