El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha demanat al president de la Generalitat, José Montilla, una “rectificació” després que afirmés en una entrevista a TV3 que la consulta sobiranista d’Arenys de Munt esperonava la “caverna mediàtica”. Puigcercós ha ha afirmat que “no li ha de fer por una urna” i ha destacat que “sense violència es pot parlar de tot”. “Algú em pot dir quina violència hi havia a Arenys llevat dels 70 falangistes?”, s’ha preguntat.

El líder d’ERC ha refermat que “marquem una línia: els que estem disposats a parlar, en plena democràcia, i els que els hi fa por la democràcia” perquè “el dret a decidir forma part de la singularitat politica d’aquest país”. Puigcercós ha insistit que “des del respecte que li tinc, es va equivocar” amb la seva opinió perquè “no es un bon argument dir que això alimenta la caverna mediàtica”. “Si això d’Arenys és extremisme vostè no seria president” ha afegit en al·lusió al suport d’ERC.

El president d’Esquerra, en canvi, no ha replicat en canvi les al·lusions de Montilla de dimarts passat sobre que “”o estem per aventures ni sorpreses ni invents”. Montilla, en el seu torn de rèplica, ha admès que “vostè no es farà federalista demà ni jo em faré independentista” alhora que ha defensat “la plena vigència de l’Estatut” del que ja s’han aprovat 32 noves lleis i s’han rebut 19 noves competències.

Anuncis