El president José Montilla ha tancat la seva exposició inicial en el debat de política general del Parlament amb un advertiment contra les “aventures” que alguns volen engegar amb les consultes sobiranistes i ha proclamat la seva convicció que cal desplegar l’Estatut sense pensar en hipotètiques retallades del Tribunal Constitucional. Montilla ha afirmar que l’alternativa al que pugui passar amb l’Estatut serà ferm en la defensa del pacte de Catalunya amb l’Estat.

Montilla ha centrat la darrera part del seu discurs en l’últim debat de política general d’aquesta legislatura amb una referència a la sentència que hi ha pendent sobre l’Estatut per part del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, el president català ha proclamat el compromís de defensar el desplegament estatutari i ha advertit que Catalunya es pot afeblir si renuncia a treure’n el màxim profit. Però també ha advertit contra aquells que volen anar massa de pressa i es qüestioni la via estatutària. “Catalunya no pot semblar una criatura que demana una joguina i l’abandona sense obrir-la”, ha afirmat.

El president de la Generalitat ha reconegut el risc de la incertesa que plana en la societat catalana respecte a la sentència del Tribunal Constitucional. Montilla ha afirmat el propòsit de reclamar el compliment del pacte que representa l’Estatut amb l’Estat espanyol. “No tornarem a negociar el que ens va costar tant, no ens aturarem ni farem marxa enrere”, ha afirmat, tot reiterant la seva voluntat de lleialtat institucional.

Defensa del tripartit
Com probablement corresponia a l’últim debat d’aquestes característiques, Montilla ha reivindicat la “validesa i solidesa” del pacte de govern tripartit entre el PSC, ERC i ICV i n’ha defensat la “coherència” dels objectius i els “resultats” assolits. També ha afirmat que l’opció de govern que ha encapçalat ha mostrat la “viabilitat del catalanisme d’esquerres” i, a més, ha assegurat que “l’alternança ha enriquit la societat catalana” perquè ha demostrat que una diversitat d’opcions polítiques poden servir al catalanisme polític.

Informa: AVUI

Anuncis