Catorze dels divuit dirigents de Reagrupament escollits ahir per l’assemblea constituent de la formació provenen d’Esquerra Republicana de Catalunya, ja sigui havent-hi desenvolupat tasques de responsabilitat, ja sigui com a militants de base o esporàdics -tot i que a vegades no ho esmentin en els seus currículums (pdf). Només una dirigent, Esther Ponsa, prové de la JNC i Convergència, i només tres no han militat mai en cap partit abans d’adherir-se a Reagrupament.

El president de Reagrupament, Joan Carretero, va arribar a ser conseller de Governació per ERC entre 2003 i 2006. La seva mà dreta, Rut Carandell, havia sigut la candidata d’ERC al senat espanyol el 1993 i presidenta de la sectorial de Justícia i Dret. Emili Valdero, tercer dirigent que va conrear més vots, va ser Secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat entre el 2006 i el 2008.

Si Carretero s’havia alineat durant força temps amb les tesis de Puigcercós enfront les de Carod-Rovira i Valdero depenia a la Generalitat d’un conseller pro-Puigcercós com és Josep Huguet, el quart dirigent de Reagrupament en nombre de vots, Jaume Renyer, va ser íntim de Carod-Rovira durant força temps, fins al punt que el va acompanyar a Perpinyà perquè es reunís amb membres d’ETA.

A continuació, la cinquena dirigent escollida amb més vots va ser Imma Bellafont, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya i militant d’ERC-Vic des del 2005 fins al 2008. Àngel Font va presidir ERC-Vilassar de Mar, Imma Prat va ser regidora d’ERC a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts des del 2003 fins l’abril d’enguany, i Laia Cubells va ser-ho al consistori de Torrebesses.

No és fins la novena posició en número de vots que els associats a Reagrupament han escollit un company que no provingués de cap partit perquè formés part de l’executiva. Es tracta de Francesc Abad, vicepresident de la Fundació ESCACC.

Escollit en desena posició, Albert Pereira va arribar a ser president d’ERC al Camp de Tarragona desplaçant l’anterior directiva afí a Carod-Rovira. En onzè lloc s’hi troba un històric de l’independentisme gironi, Carles Bonaventura, impulsor de la CUP, militant d’ERC, després del PI i després del Partit Republicà Català.

El dotzè dirigent en número de vots és el nord-català Teo Vidal, responsable de VilaWeb-Catalunya Nord, que també va estar afiliat a ERC durant dos anys. En tretzè lloc s’hi troba el garrotxí Narcís Ribes, que va intentar aconseguir la presidència d’ERC-Girona a final de l’any passat en coalició amb Esquerra Independentista, però sense èxit.

En catorzena posició per vots s’hi troba Esther Ponsa, l’única dirigent que prové de Convergència, partit que va abandonar ‘arran de la inadmissió de la ILP pel Referèndum d’Autodeterminació per part de la Mesa del Parlament’. En quinzè lloc s’hi troba Xavier Palet, que es confessa ‘independent’ i que ‘no vinc de cap partit polític’.

En avantpenúltima posició quant a vots s’hi troba Sandra Lomas, exsecretària d’Imatge i Comunicació d’ERC al Camp de Tarragona i exassessora tècnica del grup parlamentari d’ERC al congrés espanyol. En penúltima posició, l’assemblea de Reagrupament va escollir el blogaire independent Josep Sort i, en divuitena posició, Josep Nus, també exmilitant d’ERC.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis