Publicitar missatges als autobusos de Barcelona s’ha convertit en una moda. Religiosos, ateus, entitats de defensa del català i ara també del castellà. L’Asociación por la Tolerancia respondrà a la campanya de la Plataforma per la Llengua als autobusos de Barcelona sobre la discriminació del català amb un altre missatge. L’entitat promourà frases de denúncia de la discriminació del castellà a Catalunya i a favor del bilingüiisme. Des de demà dilluns i fins el dia 18 d’octubre, la línia 32 lluirà un anunci que pretén ser bilingüe usant termes que s’escriuen igual en les dues llengües, però que es pot llegir també només en castellà: “El catalán suma. El castellano multiplica. La exclusión del castellano resta y nos divide. ¡Bilingüismo, SÍ!”.

Segons un comunicat d’aquesta entitat, existeix una “paulatina i sistemàtica exclusió del castellà de la vida pública catalana, agreujada per l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya”.

N.de la R.

Quan la Plataforma va decidir fer uns anuncis als autobusos de Barcelona sobre la marginació del català no ens va fer molta gràcia perquè possiblement hi hauria reaccions com aquesta que s’ha produït ara. En canvi, ens sembla que seria més útil cobrir els autobusos amb les dades de l’espoli fiscal a què ets sotmet Espanya. Portar la guerra lingüística a aquest nivell segur que no ens afavorirà gens ni mica.

D’altra banda, trobem a faltar que hi hagi alguna entitat amb cara i ulls que incideixi en els aspectes més punyents ara mateix de la llengua com, per exemple, el seu ús a les televisions públiques i privades i també el català a la sanitat, perquè cada cop són més les agressions i molta gent s’ ha de morir en castellà. Però tal dia farà un any. I aquí no es mou ningú. I jo no tinc un miliö d’euros per fer campanyes a l’ engròs….

Informa: AVUI

Anuncis