Madrid 2016 ha costat 38 milions d’euros, 6.300 milions de les antigues pessetes

La candidatura de Madrid pels Jocs Olímipics de 2016 va gastar 38 milions d’euros des del setembre de 2006 fins ara. Madrid mantindrà com a ‘reserva estratègia’ el sòl destinat a la construcció de la Vila Olímpica i altres instal·lacions per si decideix optar als jocs del 2020.

Madrid 2016 ha costat 38 milions d'euros, 6.300 milions de les antigues pessetes
L’alcalde de Madrid, Alberto Ruíz-Gallardón, ha reiterat que la derrota de Madrid 2016 no imperdirà que es compleixi el seu anunci de repetir com a candidat a l’alcaldia a les municipals de 2011. També ha negat que des de la candidatura s’hagi criticat l’actuació del president del COI, Jacques Rogge, en l’elecció de Rio de Janerio com a seu olímpica.

De les instal·lacions esportives previstes pel 2016, Ruíz Gallardón ha indicat que s’acabaran de construir el Centre Aquàtic, encara que sense la totalitat de les grades projectades, que només seran cimentadades; i la pista de BMX del Manzanares, pagada amb el Pla Estatal de Finançament Local i que estarà en funcionament als pròxims mesos de 2010.

D’altra banda, el Reial Madrid construirà el seu pavelló de basquetbol i l’Ajuntament de Coslada el seu pavelló de volei. En canvi, no es construirà el velòdrom, la pista de volei platja de la Casa de Campo i la instal·lació de tir de Paracuellos del Jarama.

Tampoc es duran a terme els canals de rem i d’aigües braves, el pavelló de gimnàstica i l’estadi d’hoquei, tot i que en aquest cas, és gairebé segur que també es reservrà sòl per no restar actius a una altra possible candidatura olímpica de Madrid.

Anuncis