MANIFEST
ACCIÓ IMMEDIATA DE RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TC

Sabem que els actuals representants electes han optat fins ara per la via estatutària, però s’ha fet evident que aquesta és una via morta que ni duu enlloc ni ens permet avançar, ans al contrari, ens aboca a desaparèixer com a país i com a poble. Estem davant d’una situació d’emergència nacional que reclama de les nostres autoritats i del nostre poble l’assumpció de responsabilitats i la recerca d’una sortida que garanteixi la continuïtat de la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra manera d’interpretar el món.
La sentència del TC marca el final d’un model, l’autonòmic, que ha demostrat la seva impossibilitat de resoldre l’encaix de Catalunya a Espanya i, per tant, també marca el final de 150 anys de catalanisme. L’Estat Espanyol ens ha informat abastament que Catalunya no podrà ser res més que la “región nordeste de España”.
Ara és el moment que els partits i la societat en general hem de triar. Amb la sentència queda clar que no hi ha solucions intermèdies. O Catalunya és una nació amb un projecte i un estat propi, o bé acceptem viure en una Espanya uniforme. La classe política catalana ha d’explicitar on vol anar i què ens proposa per arribar-hi.
Nosaltres ho tenim clar: volem que sigui el nostre Parlament qui faci un Acte de Sobirania I declari unilateralment la independència de Catalunya. Per això, avui, el dia que surt la la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, som al carrer.
Ens sentim hereus de l’esperit de l’Assemblea de Catalunya, de la Marxa de la Llibertat, de les manifestacions del 2006, el 2007 i de la de Brussel·les. Creiem que el poble és subjecte i actor del futur de la nació catalana. No ens resignem a tornar a casa, com si no hagués passat res.
No volem ser la vàlvula que permet alliberar l’excés de pressió a què està sotmès el poble català, sinó que volem contribuir a canalitzar aquesta pressió i a utilitzar-la com a energia positiva per a l’assoliment de l’únic objectiu viable i engrescador: la independència de Catalunya.

Som molt conscients de la responsabilitat que té el poble català en aquesta lluita que hem de preveure difícil i dura.
Basem les nostres accions en la participació directa del poble de Catalunya i per això proposem que sigui el poble qui emplaci els seus representants polítics a acabar amb aquesta situació d’asfíxia i mort lenta. És absolutament necessari obrir debats oberts i francs sobre el futur de la nació catalana.
Un cop enterrada la via estatutària, Acte de Sobirania continua treballant, dia rere dia, per fer possible que, dins del Parlament, hi hagi una majoria suficient per proclamar la independència de Catalunya. Som al !nal d’un procés polític. Que Catalunya avanci o retrocedeixi depèn de tots nosaltres i dels homes i de les dones que elegim per a  representarnos

Després de 300 anys de submissió per la força, ara, per primera vegada, no poden sotmetre’ns. Si el nostre Parlament i les nostres forces polítiques volen recuperar la dignitat perduda i la confiança dels catalans, si volen que els considerem encara un referent per al nostre futur i una representació de la voluntat popular, el camí és clar:
Cal que treballin per fer possible que el Parlament declari unilateralment la independència, i per tant, cal que incloguin aquest punt dins del seu programa per a les properes eleccions al Parlament.
NOMÉS EL POBLE QUE HI VA, HI ARRIBA UN PAÍS LLIURE, UN PAÍS MILLOR
Grup Acte de Sobirania
http://www.actedesobirania.cat
7 d’octubre de 2009

PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR, SOBIRANIA I PROGRÉS, DEUMIL.CAT,
SOBIRANIA I JUSTÍCIA, CENTRE CATALÀ DE NEGOCIS, SOM 10 MILIONS,
ATENEU SOBIRANISTA CATALÀ, GENT DE LA TERRA, CATALUNYA ESTAT
LLIURE, 100ANYS ESTELADA

CONVOCATÒRIA
Davant l’avís que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut pot caure les properes setmanes, el grup operatiu Acte de Sobirania, d’acord amb totes les plataformes sobiranistes, CONVOCA el Poble de Catalunya a plantar-se davant la seu del govern de Catalunya, plaça de Sant Jaume, Barcelona, a les 8 del vespre del mateix dia que es faci pública la sentència.
D’aquesta manera farem visible que l’etapa autonòmica s’ha acabat, que l’estatut és mort i que ha arribat l’hora que el poble català ha de triar si vol ser una regió espanyola o un Estat independent dintre la Unió Europea.
Estigueu alerta per quan sigui l’hora. Quan salti la notícia, seguiu la CRIDA des del web http://www.actedesobirania.cat, difoneu el missatge, ja des d’ara, per tots els mitjans al vostre abast i convoqueu tothom a ! de reclamar a la classe política catalana que faci un acte de sobirania, des del Parlament de Catalunya, que permeti accedir a la
independència del nostre país.
CRIDA A LES ACCIONS IMMEDIATES
Per posar en pràctica des del moment que es faci pública la sentència del Tribunal Constitucional:
❶ Penjar als balcons banderes catalanes, estelades i negres de combat.
❷ Tocar botzines o repicar cassoles, esquelles i campanes, durant 5 minuts, a les 8 del vespre.
❸ Baixar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per plantar-nos davant el Govern de la Generalitat, des de les 8 del vespre !ns a les 12 de la nit, per fer palès el Compromís de lluita del poble català per la independència.
❹ Per qui no pugui baixar o vulgui concentrar el poble davant el propi Ajuntament, que ens ho faci saber, des d’ara, a través del correu electrònic grupactedesobirania@cmail.cat . El dia de la sentència farem pública la llista de punts de concentració con!rmats, des del web http://www.actedesobirania.cat
❺ Feu-nos saber al correu: grupactedesobirania@cmail.cat les adhesions a aquesta convocatòria de les vostres entitats, associacions, clubs, institucions, empreses per afegir-les a la llista que segueix UN PAÍS LLIURE, UN PAÍS MILLOR
Ateneu Sobiranista Català
Catalunya Estat Lliure
Cercle Català de Negocis
Comissió 100 anys d’Estelada
Deu mil en Xarxa per l’Autodeterminació
Gent de la Terra
Plataforma pel Dret de Decidir
Sobirania i Justícia
Sobirania i Progrés

Anuncis