Les JERC han aprovat amb majories gairebé unànimes les dues ponències que s’hi presentaven: la primera, de caire estratègic, es titula “Ara és l’hora: seguem cadenes!”, i la segona, de caire organitzatiu “Som de les JERC”. Les ponències estableixen que “s’ha de superar el marc autonòmic i l’independentisme ha de marcar la centralitat de l’etapa post-autonòmica”. En aquesta línia, s’ha aprovat “fixar la convocatòria d’un referèndum independentista al Principat de Catalunya com una de les exigències que posarà les JERC damunt la taula perquè un futur pacte de govern a la Generalitat de Catalunya compti amb el nostre suport, conjuntament amb unes polítiques clares d’esquerres per fer front a la crisi econòmic que patim especialment els i les joves”.

En la mateixa línia, davant la possible sentència del Tribunal Constitucional les JERC consideren que “el Govern no pot donar-hi suport i han de ser els catalans i catalanes a través d’un avançament electoral que escullin entre les opcions polítiques que apostin per superar el marc autonòmic o les que cerquin un encaix impossible amb Espanya”.

Les JERC han celebrat a Celrà (Gironès) la primera jornada del 22è Congrés Nacional de l’organització, el màxim òrgan de decisió de les JERC amb la presència de més de 300 militants d’arreu dels Països Catalans. En la primera jornada, la militància de les JERC ha aprovat amb àmplies majories l’informe polític i l’informe de gestió econòmica de la feina duta a terme en els darrers dos anys, des del mandat del 21è Congrés Nacional celebrat a Mataró el 2007.

Anuncis