El grup de Facebook on es pregunta si “estàs d’acord que Catalunya es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” ja compta amb més de 30.000 usuaris registrats que han efectuat el seu vot, quan només es porten 24 hores de la seva posada en marxa. A les dotze del migdia del dijous 19 de novembre, l’escrutini provisional atorgava 25.491 vots pel sí i 4.426 al no.

Cal tenir en compte que no hi ha cap restricció en la procedència dels votants i que només es pot efectuar un únic vot per usuari. Els organitzadors de ‘Catalunya Decideix al Facebook’  consideren un “gran exercici de democràcia i civisme el que la ciutadania està demostrant en un àmbit, el virtual, que cada cop té més incidència en la societat i és un retrat força fidedigne de diversos sectors socials del país”.

També han jutjat de “molt positiu” el debat que s’està produint en el mur del grup ‘Catalunya Decideix’ en què “ja es compten per milers els missatges i debats generats entre els usuaris”. “Els administradors esborren amb tota la celeritat possible qualsevol missatge ofensiu tot i que es mostren molt satisfets de l’elevat grau de civisme i profunditat de les reflexions que s’hi estan escrivint”.

Finalment anuncien que “pels propers dies s’està pensant incloure noves aplicacions per tal de seguir dinamitzant i incentivant la participació de la ciutadania en el primer referèndum organitzat a Internet”.

Anuncis