Ni Estatut, ni sentència: per dignitat, Independència!

Les consultes sobre la independència que tindran lloc el 13 de desembre a més de 160 municipis de tot Catalunya ja tenen les primeres manifestacions en contra. Ciutadans i La Falange han decidit mobilitzar les seves multitudinàries bases per mostrar el seu rebuig a aquesta jornada democràtica. El partit presidit per Albert Rivera va declarar abans d’ahir que “davant la greu crisi institucional que atravessa Catalunya, Ciutadans convocarà una mobilització ciutadana a favor de l’Estat de Dret i el pacte constitucional”. Segons ells, aquests són els únics instruments dels ciutadans “contra la tirania d’una minoria ben organitzada”. La mobilització servirà per demanar-li al president de la Generalitat, José Montilla, “que deixi de col·laborar amb els independentistes”. L’acte del partit no-nacionalista tindrà lloc el mateix dia 13 a dos quarts d’una a la Plaça Universitat de Barcelona.

L’acte de Ciutadans no coincidirà amb les manifestacions de La Falange, que han anunciat que convocaran mobilitzacions a cadascun dels pobles que celebrin una consulta el 13-D. Després de l’èxit del passat 13 de setembre a Arenys, on els falangistes van poder congregar una cinquantena de persones, ara els militants d’aquesta formació feixista volen repetir aquesta operació als més de 160 pobles que faran la consulta. Si realitzem un senzill càlcul matemàtic tenint en compte l’afluència a Arenys de Munt, la mitjana d’assistència de cadascuna de les manifestacions falangistes serà de 0’4 persones, aproximadament.

Alternativa Española (AE), el partit que té al franquista Blas Piñar com a president honorífic, també es manifestarà el mateix dia 13 a la Plaça Sant Jaume. El lema, en aquest cas, serà Ante los secesionistas referendos catalanes, da un SÍ a España.

Anuncis