Cartell consultes 13-DDesprés de l’espectacular inici de campanya celebrat al Fòrum de Barcelona, ara ja es pot dir que la Consulta sobre la Independència ha entrat en la recta final i que ja res no impedirà que el proper 13 de desembre 161 municipis de Catalunya exerceixin el dret de decidir. Encara hi ha qui no vol admetre la immensa transcendència d’aquest fet, però l’evolució dels esdeveniments parla per ella mateixa. I la prova és que al febrer i a l’abril seran centenars els pobles i ciutats que se sumaran a aquestes consultes arribant a la xifra global de 400. No és estrany, per tant, que Escòcia, Gal·les i el País Basc estiguin admirats observant-ne el procés. No és estrany perquè som davant d’una etapa històrica després de la qual ja res no serà igual.

Tanmateix, com totes les coses importants, aquesta etapa té un origen senzill que ens porta a Arenys de Munt, un petit poble del Maresme de 8.000 habitants on un grup de catalans desacomplexats, cansats del desistiment de responsabilitats de la classe política, van decidir celebrar un referèndum d’àmbit local el passat 13 de setembre sense deixar-se intimidar per les amenaces, els menyspreus i les pressions dels qui volen una nació catalana eternament subordinada a Espanya. La frase “aquesta consulta no servirà de res” la van haver d’escoltar diverses vegades de llavis de molta gent, però per sort no en van fer cas i van continuar endavant, fins al punt que allò que no havia de servir de res avui és una feliç realitat que mou centenars de milers de persones arreu del país.

Per això, i perquè els entrebancs de tota mena que estan patint les diverses plataformes promotores no són res comparats amb els que van haver de patir els promotors d’Arenys de Munt, reitero aquí la proposta formal que vaig fer en l’acte d’inici de campanya per tal que, encara que només sigui honoríficament, Arenys de Munt sigui proclamada Capital de la Independència dels Països Catalans. Crec que mereix aquest reconeixement i que és de justícia que, un cop culminem el procés de consultes, la proposta se sotmeti a votació entre totes les plataformes i que, si s’aprova, sigui segellada amb un acte solemne que inscrigui el nom d’Arenys de Munt en la història del nostre poble.

Víctor Alexandre

Anuncis