Eusko Alkartasuna, Aralar, Ezker Abertzalea, Alternatiba i Abertzaleen Batasuna es manifestaran avui a Bilbao darrere la pancarta ‘Pels drets que els corresponen, Euskal Presoak Euskal Herrira’, en resposta a la prohibició que l’Audiència Nacional espanyola va imposar a l’associació Etxerat de manifestar-se avui a favor dels presos polítics. Tots ells afirmen que ‘la societat basca ha d’impulsar l’acabament de la conculcació dels drets bàsics’ i insten a ‘impulsar una gegantina onada perquè s’acabin aquestes vulneracions’.

‘Hem de deixar ben clar que anar contra els presos i els seus familiars suposa anar en contra de la societat basca’, constaten, reflexió que també comparteix el sindicat majoritari LAB i l’associació pacifista Lokarri. ‘Amb el comrpomís de tots, aconseguirem deixar sense efecte la política penitenciària criminal’, reblen.

El PSE ja ha anunciat que la marxa se celebrarà ‘si compleix els requisits legals’, tot i que adverteix que ‘no és necessària ni esperada per la societat’, perquè ‘l’únic que vol la societat basca és la desaparició d’ETA i de qualsevol element que limiti i dificulti la llibertat dels ciutadans. Tota la resta són intents de desviar l’atenció pública i de disfressar les coses’, digué el secretari general del PSE d’Àlava, Txarli Prieto.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis