S’ha posat en marxa un cens digital català que, segons el seu text de presentació, és un “registre de població que reuneix, elabora i publica digitalment dades demogràfiques, econòmiques i socials corresponents a tots els habitants dels Països Catalans, referits al domini de la llengua catalana i al espai digital i actualitzats constantment”.

Després d’afirmar-se que “el poble català com a nació i poble sobirà ha de estar organitzat i capaç de fer eleccions i votacions justes i homologables internacionalment”, es diu que “per això es requereix un cens, un llistat oficial, un registre estadístic digital obert i operatiu, disponible i consultable que s’utilitzi per a les identificacions, autoritzacions, autenticacions, caracteritzacions de les persones i de les entitats en la vida diaria i en les eleccions i votacions”.

S’afegeix que “mitjançant un cens on s’inscriuen lliurement les persones que es consideren membres de la nació catalana, d’origen o d’adopció, que declaren no considerar com a pròpia una altra nació, es pot legitimar un marc democràtic nacional català. Els resultats de les votacions democràtiques organitzades pel propi poble català al seu si, amb observadors internacionals, promourien la mediació internacional”.

El cens està impulsat per Muficata, SL, una consultora d’informació i comunicació amb seu a Barcelona. Va néixer al sector de la consultoria de finances corporatives, dedicada fonamentalment a les petites i mitjanes empreses, i està especialitzada en l’aplicació i ús de les tecnologies d’informació i comunicació, sobretot a l’àmbit d’internet.

Informa: E-NOTICIES.COM

Anuncis