Després de mesos negant-se a consensuar una resposta a una possible retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol, el president de la Generalitat, José Montilla, ja ha començat a bellugar-se per mobilitzar la societat civil en cas de ribotada. De moment Montilla ja ha demanat el suport a més de 200 entitats catalanes per donar una resposta ‘clara’ i ‘unitària’ en cas de retallada. Ho ha fet a través d’una carta adreçada a les associacions polítiques, acadèmiques, empresarials, sindicals, esportives, professionals, culturals i eclesiàstiques que van expressar el seu suport a l’editorial conjunt de dotze diaris catalans a favor de ‘la nostra llei de lleis’. En la seva carta, el president demana novament el suport de les entitats ‘si arriba el moment de donar una nova resposta política i cívica, clara i unitària’.

En la carta Montilla afirma que ‘està convençut que el desenvolupament constant i efectiu de l’Estatut és la millor manera de defensar-lo i l’actitud que serveix més bé els interessos de Catalunya i dels seus ciutadans’. Montilla afegeix que ‘si arriba el moment en el qual cal donar una nova resposta política i cívica, clara i unitària, estic segur que Catalunya podrà comptar amb el teu suport, de nou, i amb el de la institució que representes’.

Montilla també diu que considera ‘especialment rellevant’ el suport de les entitats polítiques, socials, econòmiques i culturals del país ‘davant una pròxima sentència del Tribunal Constitucional que podria afectar els interessos de Catalunya, identificats i representats en el nostre Estatut’.

A més de la carta d’agraïment als dotze diaris catalans que van publicar l’editorial, Montilla ha fet arribar-la a patronals, sindicats, col·legis professionals, universitats públiques, federacions i algunes cases regionals, entre d’altres. En el llistat d’entitats també s’hi inclouen mitjans de comunicació que van donar suport a l’editorial i entitats esportives.

N.de la R.

Montilla continua en el paper de president de la Diputació Quatriprovincial. No se li pot negar .Però el país necessita la independència. Simplement això. La resta són focs d’encenalls .És allò de que “qui dia passa, any empeny”. Res d’ engrunes,molles o tornes. Volem el pa sencer. Un dia més amb Espanya un dia menys de vida.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis