Matar a un nen indefens (…) dóna als homes la llicència absoluta, sense límits, d’abusar del cos de la dona’

L’arquebisbe de Granada (Estat espanyol),  afirma que els homes poden “abusar sense límits del cos de la dona” si aquesta ha avortat. Així ho va assegurar durant l’homilia [versió en català] del darrer diumenge a la Catedral de Granada, on va fer un contundent alegat contra l’avortament i la llei que sobre l’assumpte ha aprovat recentment el Parlament espanyol. El text parla de l’avortament i de la defensa de la vida des de la seva concepció, mentre evoca èpoques passades que opinió de l’arquebisbe foren millors que l’actual, especialment per a l’església, com ara l’Edat Mitjana, de la que diu que fou “una preciosa època que ningú s’atreveix a recordar perquè no és políticament correcte”.

L’Oficina espanyola d’Informació dels Bisbes del Sud va voler matisar la declaració de Martínez Fernández sobre l’avortament i el missatge que feia referència a les “llicències” dels homes sobre les dones que havien avortat, però no va fer res més que refermar la seva polèmica opinió: “L’arquebisbe es referia a que si la mare és capaç de matar el seu propi fill, l’home té llavors l’autoritat absoluta per fer el que vulgui amb ella i amb el seu cos”.

Algunes fonts han apuntat que la idea original de l’arquebisbe era posar de relleu que la llei que legalitza l’avortament obre les portes a les relacions sexuals sense control ni protecció -ni naturalment les supedita al matrimoni-, de manera que un cop la dona pot avortar l’home no caldria que s’ho pensés dues vegades per tenir les relacions sexuals que vulgui. Aquesta idea però en porta una altra d’implícita, i és considerar l’avortament com una petita molèstia, que es pot fer alegrement i sense traumes, comparable a una ressaca, enlloc del que realment és, un procés dur i traumàtic, a nivell físic i psicològic. I encara en porta implícita una altra de pitjor, i és que considera que l’home té un domini absolut sobre la vida sexual de la dona. Al Facebook hi ha un grup d’orígen espanyol amb vora 10.000 persones que s’oposen a les declaracions de l’arquebisbe de Granada.

No és la primera vegada que l’església espanyola entra en temes d’avortament i relacions sexuals. L’estiu de 2009 l’arquebisbe de Toledo va assegurar que l’avortament era pitjor que els abusos a menors. Uns abusos que l’any 2007 el bisbe de Tenerife havia justificat perquè suposadament els menors “els provoquen”.

Anuncis