La polèmica atiada amb la reacció mediàtica i política que han tingut els nous criteris d’empadronament que farà servir l’Ajuntament de Vic han provocat un extens debat a la xarxa social.

Concretament s’han obert dos grups amb posiicions oposades a Facebook. El primer, contrari a les noves mesures “Pel dret a empadronar-se a Vic” compta a hores d’ara amb 2165 membres. Aquest grup, creat per la Revista Mà, alguns dels seus integrants ja estan demanant el “boicot a Vic, no anar al seu mercat dels dissabtes, ni al medieval, ni comprar carn de Vic (fuets i embotits) que és la principal indústria que s’ha beneficiat dels immigrants”. També han fet una paròdia de l’alcalde comparant-lo amb Hitler.

Per altra banda, el grup “Jo dono suport a l’alcalde de Vic per retirar els indocumentats del padró” creat per dos militants de Convergència (Rubèn Novoa i Mercè Escarrà) reclama l’aplicació de la legalitat i dóna suport a la mesura avalant-se en l’informe jurídic publicat en la secció d’opinió d’aquest diari. Aquest grup, compta amb més membres que el contrari a les noves mesures i a hores d’ara l’integren 2366 usuaris de Facebook. Entre els comentaris que s’hi poden llegir experiències dels usuaris com “durant 6 anys he anat al cole amb un marroquí que és amic meu (no sóc racista) i ell durant els 6 anys d’escolarització mai ha pagat la matrícula de l’escola, ni els 50 euros que valia cada mes, ni els llibres! Mai ha pagat res!”.

Anuncis