Barcelona Decideix ha convocat aquest dissabte les entitats de la ciutat a la primera assemblea per començar a organitzar la consulta sobre la independència de Catalunya a la capital del país. La complexitat organitzativa per garantir que la consulta sigui un èxit en una ciutat amb tant pes simbòlic com Barcelona plana sobre la plataforma que, a hores d’ara, només compta amb uns 3.000 voluntaris inscrits a través del web, una xifra molt allunyada de l’objectiu de 10.000 voluntaris que van marcar-se. És per això que l’objectiu principal d’avui és copsar la resposta de les associacions i sobretot les grans entitats barcelonines per saber si posaran les seves estructures al servei de la consulta.

Després de descartar fer-la coincidir amb la tercera onada de consultes del 25 d’abril, la data de la consulta barcelonina encara és a l’aire i, tot i que no és a l’ordre del dia de l’assemblea, de ben segur que serà un dels aspectes a discutir.

Suport de ‘grans entitats’ i 10.000 voluntaris
Sí que són a l’ordre del dia la definició dels objectius de Barcelona Decideix, els requisits organitzatius i la logística que cal per fer la consulta a Barcelona, la proposta d’estructura organitzativa i formació de comissions de treball, l’elaboració d’un protocol de plataformes per districtes. L’organització considera clau el suport que hi poden aportar grans entitats com per exemple Òmnium Cultural o entitats esportives com el Barça a l’hora de garantir una estructura suficient per abastar les dimensions de la ciutat i fomentar la participació de la ciutadania.

Per ara el nombre de voluntaris que s’han reclutat a través de la pàgina web de Barcelona Decidim volta les 3.000 persones, una xifra ben minsa si es té en compte que l’objectiu fixat per assumir l’organització de la consulta a la ciutat és de 10.000. De tota manera, tenint en compte que ni tan sols hi ha una data fixada la inscripció de voluntaris pot créixer significativament des d’ara -amb el suport de les entitats participants en l’assemblea- fins al moment de la consulta. Totes les persones que hi vulguin col·laborar poden fer-ho a través d’aquest formulari.

Ja des del mes de desembre l’organització ha convidat a participar totes les entitats de Barcelona en aquesta assemblea que se celebra des de les deu del matí i fins a les dues del migdia a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis