Com ja és habitual les qüestions d’actualitat que generen debat al carrer tenen la seva translació també a la xarxa que pot ser una eina per copsar el posicionament de l’opinió pública. Quant a la decisió que aquest dimarts al matí vota l’Ajuntament d’Ascó per presentar-se com a municipi candidat a acollir el cementiri nuclear, el debat sembla ser pràcticament inexistent i l’activitat a Facebook, si més no, és clarament contrària al cementiri nuclear.

Si fem cas d’aquesta xarxa social, els cinc regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Ascó prendran una decisió -si es confirma la previsió de que votin a favor- que a priori sembla no agradar a la majoria de catalans. El grup més nombrós aplega més de 8.000 membres sota el títol ‘No al Cementiri Nuclear a Ascó‘, mentre que no existeix -o no l’hem sabut trobar- cap grup que vegi amb bons ulls que el premi d’una nova instal·lació nuclear torni a recaure a Catalunya i les ‘afortunades’ Terres de l’Ebre.

A banda d’aquest grup hi ha altres iniciatives més iròniques que també apleguen adeptes com ara el grup ‘Perquè fotin ‘el PUTU cementiri nuclear’ al Valle de los Caídos‘. També en aquesta mateixa línia hi ha l’únic grup pronuclear, que està a favor de l’establiment del cementiri nuclear…. però a la Moncloa! Una idea que, per ara, reuneix pocs seguidors però que se sustenta en una lògica demolidora: com sempre, millor tot centralitzat, raonen.

En aquests grups proposen accions de protesta com ara enviar un correu electrònic a l’alcalde d’Ascó per demostrar el rebuig a la decisió del consistori o la convocatòria d’una mobilització aquest mateix dimarts davant de l’Ajuntament amb els participants vestits de dol i organitzats en comitiva fúnebre per tal d’assistir a l’enterrament de la Ribera d’Ebre i comarques veïnes, com a darrer intent abans del ple extraordinari on s’ha de votar si Ascó finalment és candidata.

Per directe.cat

Anuncis