Així ho assegura un informe que la Plataforma per la Llengua presentarà el proper dimecres al Col·legi d’Advocats de Barcelona

Racó Català

La Plataforma per la Llengua presentarà dimecres a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona tres informes que constaten que “el català és la llengua més desprotegida de la Unió Europea (UE) en relació al nombre de parlants”. Aquest informe, que consta de tres grans parts, compara el reconeixement legal que té el català a l’Estat espanyol amb la situació que experimenten altres llengües amb un nombre similar de parlants en el context europeu i en d’altres països plurilingües. Així doncs, ‘Presència de les llengües pròpies en webs oficials de països multilingües’, ‘Comparació dels casos espanyol, suís, finès, belga i canadenc’, ‘Tractament oficial de les llengües en els països de la Unió Europea i de l’Espai Schengen’, ‘Comparativa en el reconeixement de l’oficialitat de les llengües en relació a les llengües pròpies més parlades de cada país’ i ‘500 disposicions impositives del castellà a casa nostra’ demostren que el català és una de les llengües més desprotegides de la UE.

Per a l’elaboració d’aquests estudis s’analitzen les normatives que imposen el castellà a casa nostra, així com webs d’organismes de l’Administració de l’Estat. La presentació de l’estudi serà, com ja hem apuntat, dimecres dia 17 de febrer, a partir de les 12 del migdia a l’Il·lustre Col·legi Oficial d’Advocats de Barcelona, situat al carrer Mallorca, número 283, de Barcelona.

Anuncis