per e-noticies

Joel Joan, president de Soberania i Progrés, ha assegurat, en una entrevista a e-notícies, que “fa tres anys el clam independentista era molt menor. La impotència d’aquest Estatut i d’aquesta Espanya que ens enganya, que diu que sí a la bilateralitat i després diu que no, que traspassa Rodalies d’aquesta manera… només fa més evident que l’etapa estatutària ha mort. Si realment volem ser ambiciosos i fer les coses millor necessitem una nova eina que es diu estat”.

L’actor ha presidit l’acte de celebració de la plataforma independentista on ha dit, sobre la sentència del Tribunal Constitucional, que “no pensem que el Constitucional arregli absolutament res. Estem parlant que les relacions amb Espanya són molt cansines, que simplement no són les eines òptimes per afrontar el segle XXI”.

Per a Joel Joan, “l’anticatalanisme hi ha sigut des de sempre. L’anticatalanisme és quasi bé una essència de l’espanyolitat. És una obsessió el que tenen amb nosaltres, perquè si aquest estat hagués estat més tolerant i inteligent, sobretot, els papers oficials a Madrid serien bilíngües i fins i tot les carreteres a tot l’estat. Espanya només se sent ella mateixa castellana, espanyola i aquesta és una realitat que sempre ha estat així des de sempre”.

Anuncis