És un dels més segurs d’Internet i dels més avançats tecnològicament · La Fundació puntCAT confirma que continuarà abaixant el preu dels registres

La Fundació puntCAT ha presentat avui en roda de premsa (vegeu-ne el dossier [PDF]) els 4 anys del domini .CAT fent un balanç positiu del seu desenvolupament i encarant amb optimisme el futur. El .CAT ja és ara un dels dominis de referència de la xarxa, i pioner en l’implementació de les darreres tecnologies, com el DNSSEC o IPv6. Els objectius per al 2010 són continuar fent visible la cultura catalana i catalanoparlant a la xarxa, tant pel que fa a les grans multinacionals com per a les petites i mitjanes empreses catalanes.

El .CAT va depassar els 40.000 registres fa poc, malgrat que tal i com han recordat Jordi Iparraguirre i Salvador Alegret, director i president de la Fundació respectivament, es prima la qualitat davant la quantitat.

De fet el .CAT, a part de ser considerat un dels més segurs de la xarxa (el 2n segons McAfee), també és el domini esponsoritzat amb més densitat d’informació, i un dels més ben gestionats a nivell funcional. De fet és dels pocs que responen personalment tots i cadascun dels dubtes que se li plantegen per part dels seus usuaris. També és un domini amb un índex molt alt de renovacions, doncs més del 80% es renoven cada any, fet que implica una fidelització de marca així com d’identificació amb el domini.

El domini .CAT, a través de la Fundació, és totalment solvent i autosuficient, no rep subvencions ni usa l’endeutament per a garantir la viabilitat del projecte. A més a més, reinverteix anualment els beneficis que té tant a la millora de la tecnologia del domini, com a la rebaixa dels preus dels dominis. La Fundació audita anualment els seus comptes de forma pública.

De fet Iparraguirre ha anunciat que en els propers mesos tornaran a aplicar una nova rebaixa en el preu dels .CAT, rebaixes que d’altra banda han estat constants des que el domini va començar a caminar, ara fa 4 anys, en total d’aproximadament un 75% del seu preu inicial. Aquest era un dels principals objectius de la Fundació per al domini, fer-lo sòlid i viable per poder reinvertir en rebaixa de preus com més aviat millor.. Iparraguirre ha anunciat també una millora en la privadesa de dades dels responsables de dominis .CAT que apareixen al “whois”.

L’obra social de la Fundació puntCAT impulsarà enguany tallers destinat a les PIMES (petites i mitjanes empreses) i a la formació de professionals experts en la governabilitat de la xarxa, així com seminaris i beques per a projectes de nous emprenedors.

Anuncis