Catalunya és undels territoris de l’Estat en que el PIB ha caigut més durant l’any 2009, segons un estudi de la Fundació de Caixes d’Estalvi amb un descens del 4,7%. Només la supera l’Aragó que va baixar un 4,87%. La mitjana espanyola se situa en el 3,8%.

Segons l’informe han aguantat millor la crisi aquelles zones que tenen una menor proporció industrial en la seva estructura productiva. Catalunya i Aragó s’han vist afectades, doncs, per la caiguda de la indústria. La Rioja i Navarra, en canvi, sempre surten ben parades degut a la diversificació. Pel que fa al 2010 les estimacions segueixen apuntant a un retrocés de econòmic, tot i que menor, del 0,7%. Només apunta al creixement de Navarra i País Basc.

Pel que fa a l’atur, però, la situació de Catalunya és millor que la de la mitjana de l’Espanya. A Catalunya se situa en el 16,25% mentre que la d’Espanya és del 18,01%. Canàries encapçala la llista de desocupació, amb el 26,2%, i Andalusia del 25,4%. El País Valencià va registrar un 21,23%, Balears un 18,02%, i la Comunitat de Madrid, un 14,04%.

Informa: CRONICA.CAT

Anuncis