L’històric debat parlamentari de la ILP Prou per abolir les corrides de toros a Catalunya ha posat en peu de guerra els partidaris de la tauromàquia i l’espectacle de la mort d’arreu de l’Estat espanyol. A les enceses defenses de la ‘fiesta nacional’ a bona part de la península, capitalitzades per la premsa més espanyolista, que intenta relacionar l’abolició de la tortura amb una qüestió identitària, s’hi han afegit Esperanza Aguirre i Francisco Camps, que declararan les corrides de toros com a ‘bé d’interès cultural’ a la Comunitat de Madrid i el País Valencià. Però el posicionament més sonat fins ara ha arribat des de la Sarsuela, ja que el monarca espanyol, Juan Carlos I, s’ha sumat al debat en acceptar presidir els actes commemoratius del centenari del club taurí de Bilbao, que s’enceten aquest dilluns.

El Borbó, que tradicionalment evita posicionar-se en qualsevol debat, ha acceptat en aquest cas presidir el centenari del Club taurí ‘Cocherito’ de Bilbao, segons ha comunicat il·lusionat Leopoldo Sánchez-Gil, el president l’entitat.

El programa dels actes commemoratius, que van començar extraoficialment el cap de setmana passat amb la visita de la tomba del torero Castor Jaureguibieitia Ibarra ‘Cocherito de Bilbao’, compta amb corrides de toros, exposicions de pintura taurina i visites a ramaderies on es crien els braus que posteriorment són torturats a les places.

En Acceptar presidir el centenari del club taurí, el monarca espanyol s’arrenglera al costat dels partidaris dels braus la mateixa setmana que el Parlament de Catalunya debat la possible abolició de les curses de braus al Principat. Des de la presidència d’honor el monarca ha reconegut la tasca realitzada per l’entitat basca i s’ha compromès a rebre en audiència els responsables de l’associació taurina de Bilbao.

N.de la R.

Tal com deia Schuster,exentrenador del Reial Madrid,”no hace falta decir nada más…”

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis