Catalunya, Balears, Euskadi i Galícia premien l’empresa Eroski pel seu compromís amb la llengua


La cadena d’alimentació Eroski, que a Catalunya actua com a Eroski/Caprobo, rep aquest dimarts de mans dels màxims responsables de la política lingüística dels governs català, balear, basc i gallec el II Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingue de l’Estat Espanyol, un guardó que en la seva primera edició ja va destacar la tasca de Microsoft en l’edició dels seus productes en les llengües cooficials. Eroski rep la distinció en reconeixement de la seva política comercial d’incorporació de les quatre llengües des de finals de 1970.


El president del grup Eroski, Constan Dacosta, recollirà la distinció en un acte on participarà el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan; la consellera de Cultura del govern basc, Blanca Urgell; el viceconseller de Política Lingüística del govern basc, Ramon Etxezarreta; el secretari general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia, Anxo Lorenzo, i la directora general de Política Lingüística del govern de les Illes Balears, Margalida Tous.

El premi té com a objectiu reconèixer la trajectòia de persones, entitats o empreses en l’àmbit de la promoció i la incorporació de la diversitat lingüística de l’Estat, i s’inscriu en el marc del protocol de col·laboració en matèria de llengua que tenen subscrit els quatre governs. En la seva primera edició els quatre governs van guardonar Microsoft en reconeixement a la tasca realitzada per adaptar els seus nous productes de programari a les diferents llengües de l’Estat.

Anuncis