Reproduït de www.tribuna.org

Crònica – Col·lectiu Joan Crexell

Cada dia que passa, Espanya s’equivoca més, i amplia fins a l’infinit el procés d’alliberament nacional i la voluntat dels catalans de ser lliures com qualsevol altra nació de la Unió Europea.
Avui, enmig de la crisi econòmica i l’espoli que exerceix l’estat sobre el Principat i la resta dels Països Catalans, no entenem com encara hi ha gent que, de bona fe, escriu llibres que intenten, de nou, buscar l’entesa i l’encaix amb Espanya, i altres fórmules acomplexades amb les que les noves generacions ni s’hi senten vinculades, ni entenen, ni volen.

Deixem, doncs, de condicionar les nostres dinàmiques i estratègies a les polítiques estatutàries, als dictàmens del Tribunal Constitucional espanyol, i comencem a caminar cap a Europa i el món com el que som, una nació que vol ser lliure. Espanya no ens vol com som, el que busca és simplement l’assimilació nacional, i a Catalunya, on ja hi ha el 60% de la població que no va viure ni la transició ni els seus inconfessabes pactes de la por, i necessita escapar del carreró sense sortida heretat per bastir un nou projecte creïble, possible i, a la vegada, engrescador.

Comencem, doncs, pel fet que la producció del nostre món empresarial ha de deslliurar-se del mercat espanyol en un 75-80% i, naturalment, les nostres inversions també. I més vital encara, el nostre imaginari col·lectiu ha d’abandonar el projecte espanyol. No oblidant, però, els lligams sentimentals i afectius d’una bona part dels catalans que tenen orígens espanyols, als que cal convèncer que serem bons veïns i que l’espoli i la marginació a Catalunya ens perjudica a tots els ciutadans, siguin de l’origen que siguin.Catalunya i els Països Catalans no poden seguir en l’agonia de dependre d’Espanya.

No perdem més el temps ni ens angoixem pel que pugui dir el TC… posem-nos a construir un futur desacomplexat i no ens deixem influir pels sectors fàctics financers, professionals i mediàtics que viuen del negoci d’Espanya i del nostre acomplexament.

El camí és la unitat de tots els catalans per ser tant independents com ho poden ser al segle XXI les nacions que composen la UE.

Anuncis