Fa uns moments que ha acabat el partit de futbol entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona. Un partit que ha servit per confirmar una cosa que els culers feia temps que sabíem, i és que aquesta és la lliga del “florentinazo”.

Aquesta lliga l’ha de guanyar el Reial Madrid, sí o sí, i si no la guanya serà perquè aquest Barça és un club èpic, i que es troba tant per sobre de la resta d’equips, que ni l’assetjament que està patint el club blaugrana pels òrgans futbolístics espanyols hauran pogut amb ell.

El Barça va guanyar al Madrid 0-2, i això ho tapa tot, però l’arbitratge d’aquell partit va ser una indecència mes pròpia de temps passats, quan les victòries del Madrid eren “les victòries de tots els espanyols”, com va dir una vegada un comentarista esportiu.

Per guanyar aquesta lliga caldrà quelcom més que ser els millors, caldrà lluitar contra moltes altres coses que no tenen res a veure ni amb el futbol ni amb la decència esportiva.

Amb tot, també cal reconèixer que els partits entre el Barça i el Madrid es disputen amb més o menys duresa, però amb 22 jugadors de nivell damunt de la gespa. Avui, en canvi, el Barça s’ha hagut d’enfrontar, com ja ve sent habitual, amb un equip, l’espanyolista, que cobreix les seves mancances, que en són moltes, amb una violència extraordinària (tot just en aquest moment escolto per la ràdio l’entrenador de l’Espanyol fent servir els eufemismes: “pundonor”, “casta”, “orgullo”, per a no haver de dir: violència pura i dura; amb la pilota en joc i, el que és més trist, quan la pilota no es jugava). Sigui com sigui, cal felicitar l’Espanyol, perquè ja ha salvat la temporada, que com és sabut per a ells es limita a dos partits.

De la mateixa manera que contra el Madrid l’àrbitre va acabar el primer temps abans d’hora, sense permetre que el Barça llancés un córner, avui l’àrbitre ha xiulat la final del partit abans del temps que ell mateix s’havia marcat, tot evitant un atac del Barça. Igual que contra el Madrid es va permetre el joc violent de personatges com Gago o Sergio Ramos, avui s’ha permès que els pericos s’apliquessin de valent en el joc brut i barroer. Això sí, el càstig en forma de targetes, és clar, un cop més ha sigut per a les víctimes. I tot això, sense oblidar que avui no havia de poder jugar Kameni, ni demà amb el Madrid Xavi Alonso, tots dos expulsats però escandalòsament indultats.

El Barça és molt millor que qualsevol altre equip. I tant! Però per guanyar aquesta lliga caldrà quelcom més que ser els millors, caldrà lluitar contra moltes altres coses que no tenen res a veure ni amb el futbol ni amb la decència esportiva.

Anuncis