La sotssecretària d’Organització Electoral del Partit Popular espanyol (PP), Ana Mato, ha demanat la intervenció del Fiscal General de l’Estat per a evitar la celebració de les consultes independentistes que se celebren a dos centenars de municipis d’arreu del país i ha instat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero a que expliqui ‘què està fent al respecte’.

En declaracions als mitjans, la dirigent popular ha qualificat d’absurdes les consultes i ha assegurat que una bona prova d’això és ‘la presència d’observadors de Batasuna’. Des del seu punt de vista, les consultes ‘no porten enlloc i no tenen cap tipus de valor’.

D’altra banda, Mato també ha negat que els pamflets xenòfobs amb el lema No volem romanesos que ahir van repartir a Badalona Alícia Sánchez-Camacho i Xavier García-Albiol siguin realment del PP. Ha argumentat que ‘simplement és un pamflet que es va recollir al carrer i per tant el PP no se’n fa responsable’. Mato ha dit que no ha vist la fotografia del pamflet, però ha exposat que ‘mostra un balcó del carrer on una persona hi tenia una pancarta amb aquest lema’ contra els immigrants romanesos, que ha reiterat que el PP no comparteix.

Informa: DIRECTE.CAT

Anuncis