El diputat d’Esquerra, Joan Tardà; el secretari d’Immigració i Moviments Socials, David Minoves; i el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, han participat en la manifestació convocada per Deumil.cat davant la seu de l’ONU a Ginebra on han reclamat un Estat propi català. A la concentració hi han assistit prop de 4.000 persones.

“Des d’aquí, davant de la seu de les Nacions Unides a Ginebra volem mostrar al món que a Catalunya existeix un conflicte, un conflicte pacífic. Els catalans tenim el dret d’autodeterminar-nos i volem exercir aquest dret” resa el manifest que ha estat fet públic en la concentració celebrada a la ginebrina Plaça de les Nacions.

Enric Canela, portaveu de Deumil.cat, ha recordat el llarg periple que des de la manifestació sobiranista a Brussel·les, el passat 7 de març de 2009, Catalunya està desvetllant la seva consciència nacional i “ens encaminem en un procés sense retorn vers la nostra plena llibertat”. Canela ha volgut recordar “la importància del procés de consultes que sense el suport de cap administració, sense recursos, gairebé mig milió de catalans a dia d’avui ja han expressat al Principat el seu desig de què esdevinguem un estat independent i sobirà”. “I igualment volem disposar d’un seient de ple dret al si de l’Organització de Nacions Unides”, ha remarcat.

Anuncis