De res serveix movilitzar un Pais, si qui també pot implicar-se i de manera contundent, no fa tot alló que el poble espera que faci.

La caixa de trons que ha destapat el Tribunal Constitucional (TC) amb la sentència contra l’Estatut també ha repercutit en el món local. Ajuntaments, diputacions i consells comarcals de tot el país donen llum verd a mocions o declaracions en què reclamen respecte per la carta catalana i l’autogovern i també censuren el paper dels magistrats del TC.

Alguns consistoris han aprofitat que aquests dies tenien previst celebrar un ple per incloure en l’ordre del dia mocions per rebutjar la decisió de l’alt tribunal i fins i tot n’hi hagut d’altres que han convocat sessions extraordinàries només per demostrar el rebuig del municipalisme, com per exemple el ple d’ahir a la tarda a Barcelona. A Girona tots els grups municipals, excepte el PP, van consensuar una declaració institucional i Lleida seguirà la mateixa tònica en el ple d’avui –Tarragona ho farà la setmana vinent. Altres institucions que s’han afegit a aquesta onada d’indignació són les diputacions de Barcelona i Lleida. Aquest darrer organisme, quan es va fer pública la sentència, va decidir que la senyera onegés a mig pal en senyal de dol fins que se celebri la manifestació del 10 de juliol i va retirar la bandera espanyola, tot i que ahir van tornar-la a col·locar. Alguns consells comarcals de Lleida també han posat la senyera a mitja asta.

Han estat varies les iniciatives populars que demanen en veu alta en senyal de protesta, que Ajuntaments i altres Institucions de Catalunya, facin BOICOT a la banedra Española, en senyal de rebuig al maltractament que pateix Catalunya.

El dia 10 , el poble Català sortirà al carrer un altre cop,  Catalunya s´ho mereix ,no pas un estatut que cap de nosaltres hem votat.

Cal implicar-se i cal afrontar la realitat amb seny democràtic però contundent i decisiu.

COMPTEM AMB VOSALTRES ???? REBUIG A LA BANDERA ESPAÑOLA COM A SENYAL DE PROTESTA !!!!!

Barcelona fa una crida a la mobilització del 10-J

L’Ajuntament de Barcelona va voler donar solemnitat al ple extraordinari que ahir va convocar per rebutjar la sentència contra l’Estatut i el va celebrar al Saló de Cent. Tots els grups municipals, amb l’evident excepció del PP, van donar suport a una declaració institucional en què es fa una ferma defensa del text estatutari, es crida a la mobilització per al 10 de juliol i es censura l’actitud de l’alt tribunal en tot aquest procediment. PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA van demanar respecte per “la voluntat dels catalans”i van carregar contra el PP, mentre que els populars van afirmar que la sessió només serveix per “tapar la incompetència” i “aspectes qüestionables de la gestió pública”. A banda de Barcelona, altres consistoris que s’han anat adherint a aquest moviment o que ho faran en els pròxims dies són Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Reus, Tortosa, Figueres, Llagostera, Ripoll i Roses, entre molts d’altres.

LA CRIDA JA ESTÀ FETA…ARA CAL MULLAR-SE SENSE POR !!!!!

Anuncis