ho hauràn explica´t arreu això ????

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van establir a la ciutat de Barcelona un dispositiu de seguretat per la celebració de la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Futbol de Sud-àfrica 2010. Al llarg de la passada nit es van detenir 21 persones (15 detinguts pel cos de Mossos d’Esquadra i 6 detinguts per la Guàrdia Urbana) per desordres públics, llançament d’objectes i danys al mobiliari urbà com la crema de contenidors, entre d’altres incidents.

El Servei d’Emergències Mèdiques va haver d’atendre 74 ferits, dels quals 9 són mossos d’esquadra i 3 guàrdies urbans. Del total de ferits, 21 van requerir el trasllat a centres hospitalaris. A més, 16 vehicles del cos de Mossos d’Esquadra van patir danys. La Guàrdia Urbana també va decomissar més de 8.000 llaunes destinades a la venda ambulant il´·legal al voltant de l’avinguda Maria Cristina i altres objectes com samarretes i botzines, a més d’interceptar furgonetes amb material per subministrar els venedors.

La celebració de la victòria va tenir lloc majoritàriament a la plaça Espanya, on es van concentrar al voltant d’unes 75.000 persones a l’avinguda Maria Cristina, on l’Ajuntament de Barcelona havia instal·lat una pantalla gegant per poder seguir el partit. Un cop acabat el partit, unes 20.000 persones van continuar celebrant la victòria, de les quals algunes van començar a ocasionar aldarulls i llençar objectes a la via pública.

Entre d’altres destrosses, van cremar diversos arbres a l’avinguda Maria Cristina i davant del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). També van cremar un camió al carrer Rius i Taulat. En tots dos incidents van intervenir els Bombers de Barcelona per extingir els incendis.

D’altra banda, un grup de persones van tallar el túnel que passa per sota de la plaça Espanya, al cantó Llobregat. A més, un vehicle va intentar atropellar un grup de persones fent un canvi de sentit. Al voltant les 3 de la matinada, els Mossos d’Esquadra van dispersar els assistents, alguns dels quals havien estat llençant objectes contra el cordó policial.

Anuncis