La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l’oposició, Artur Mas, de «cometre una gravíssima irresponsabilitat» per anar a la manifestació «independentista». La dirigent popular ha acusat els dos líders de «donar ales» al separatisme i «cridar a la insubmissió legal».

Camacho ha assegurat que les posicions amb CiU són «diametralment oposades» i que el PP «no té res a pactar ni negociar amb CiU».

Camacho ha dit que cal respectar als que van anar a la manifestació però que els que ho van fer «es van manifestar a favor de la independència». La presidenta del PP també ha acusat els líders polítics «d’utilitzar els sentiments dels bons catalans» i ha assegurat que la majoria «es va manifestar en silenci» i no va anar a la manifestació perquè defensen «la Catalunya de tots».

Malgrat tot, la presidenta del PP ha lamentat els intents d’agressió a Montilla però s’ha refermant en la idea que la marxa fou organitzada per moviments i entitats independentistes. ”No ha tingut un caràcter unitari», ha declarat. Camacho també ha dit que cada líder polític tenia durant la manifestació un objectiu diferents. «Mentre CiU i ERC defensaven la independència de Catalunya el PSC defensa l’Estatut preconstitucional», ha indicat.

Pel què fa a la petició de front comú de les forces catalanes que s’ha fet des de tots els partits, ha dit que es tracta d’una «estratègia electoral». «Aquesta unió no ha existit mai quan calia, com per exemple per aturar l’apujada de l’IVA o la congelació de les pensions», ha exemplificat.

Informa: AVUI

Anuncis