E-NOTICIES

El senador del PNB Iñaki Anasagasti ha assegurat que Espanya no reconeixerà la independència de Kosovo, tot i l’aval del Tribunal de la Haia, pel “por espantós al contagi basc-gallec-català”, i ha rebutjat que “la independència de les nacions” depengui de” la punta de les baionetes”.

“En lloc de mirar-se el que està fent rematadament malament perquè aquestes nacions sense estat puguin conviure en la pell de brau, es porten la mà a la pistola i comencen a amenaçar”, ha afirmat al seu bloc.

Per al dirigent nacionalista, resulta “curiós” que es donin unes “precisions no sol·licitades” al voltant de la qüestió, sobre la base de dir: “Kosovo, sí; bascos i catalans, no”.

Ha afegit que “en democràcia les independències de les nacions haurien de assentar-se en la voluntat popular, no a la punta de les baionetes com diu la Constitució espanyola”.

Així mateix, Anasagasti ha recordat que “Letònia, Estònia, Lituània, Motenegro, Macedònia, Croàcia, Bòsnia, Eslovènia, Eslovàquia i Txèquia no eren independents fa quinze anys i avui ho són. ¿S’ha parat el món? ¿S’ha espatllat alguna cosa? La gent en aquests països és menys feliç?”, s’ha preguntat.

Anuncis