23 juliol 2010

Autor: Equip web RCat

Pauline Marois, presidenta del Partit Quebequès

Amb data de 14 de juliol, la presidenta del Partit Quebequès, i cap de l’Oposició Oficial a l’Assemblea Nacional del Quebec, Pauline Marois, va signar i enviar una carta adreçada al president de Reagrupament, Joan Carretero, en la qual expressava la seva solidaritat i suport amb el poble català, en general, i amb Reagrupament, en particular, arran dels darrers esdeveniments desenvolupats a casa nostra.

D’aquesta manera, es constata que el coneixement i reconeixement de la nostra associació cada cop va eixamplant-se no només dins de la nostra gent, sinó també i de forma rellevant arreu del món. Reagrupament comença a ser un actor global, condició imprescindible atès els nostres objectius fundacionals i la importància que avui en dia té la dimensió internacional per assolir-los.

Us oferim el text íntegre de la carta de Pauline Marois a Joan Carretero.

Quebec , 14 de juliol de 2010

Sr. President,

Aquests darrers dies he seguit amb gran interès la sentència del Tribunal Constitucional que declarava que una sèrie d’articles importants de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya eren anticonstitucionals. També he pogut constatar, i com jo moltes quebequeses i quebequesos, la força de la nació catalana durant la manifestació del 10 de juliol a Barcelona.

Aquesta gran concentració de més d’un milió de catalanes i catalans dissabte passat sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” és l’exemple de l’extraordinària vitalitat i voluntat de la nació catalana d’escollir el seu propi destí.

La nació quebequesa, com la catalana, segueix convençuda del seu dret a decidir el seu propi futur. Malgrat les decisions de la justícia, la nació catalana té el dret de protegir i de promoure la seva llengua, la seva cultura i les seves institucions. El combat polític per fer avançar les nostres nacions, sovint contra la llosa constitucional establerta, exigeix molts esforços i molta energia. Vull que sàpiga que al Quebec sempre hi trobarà amics i aliats fidels al seu compromís amb Catalunya.

En nom del Partit Quebequès, vull mostrar-li tota la nostra solidaritat. Creiem que són els nostres pobles els qui han de decidir el seu destí, escollir el seu estatut polític i exercir el dret a l’autodeterminació i que els tribunals no han de posar traves al seu futur.

Amb la salutació més distingida.

Pauline Marois

Cap del Partit Quebequès

Cap de l’Oposició Oficial

El Partit Quebequès és una formació sobiranista constituïda el 1968, com a resultat del reagrupament de diverses formacions prèvies (RIN, RN, MSA). Va aconseguir governar entre 1976 i 1985 i entre 1994 i 2003, durant els quals va convocar sengles referèndums d’autodeterminació, en els anys 1980 i 1995. Actualment és l’Oposició Oficial al govern quebequès, liberal i federalista, encapçalat pel Primer Ministre Jean Charest.

Pauline Marois (Ciutat de Quebec, 1949), és presidenta del Partit Quebequès des del 2007 i cap de l’Oposició Oficial des del 2008. Compta amb una extensa experiència política de més de trenta anys, al llarg dels quals ha ocupat 15 carteres ministerials, així com també a l’Assemblea Nacional, on va ser escollida per primer cop l’any 1981.

Anuncis