La prohibició dels toros a Catalunya en portada de la CNN, la BBC i Le Monde

La decisió del Parlament de Catalunya de prohibir les corrides de toros a partir del gener de 2012 està donant la volta al món. La CNN, la BBC, Le Monde i nombrosos mitjans d’arreu del món ho destaquen en portada de les seves webs.

La prohibició dels toros a Catalunya en portada de la CNN, la BBC i Le Monde

28.07.2010 – 13:07 – Món

CNN: Les ‘cruels’ corrides són prohibides a la Catalunya espanyola

“Catalunya esdevé la primera regió d’Espanya en prohibir les corrides de toros després que el seu parlament ha decidit aquest dimecres acabar amb aquesta tradició cruel”. Segons la principal televisió d’Estats Units “alguns analistes diuen que el nacionalisme català, incloent-hi l’independentisme, no ha influït en aquesta votació”.

BBC: Catalunya prohibeix les corrides en una votació important a Espanya

“Però mentre el debat oficial és sobre els drets dels animals, molts creuen que aquest procés és un atemptat nacionalista català per remarcar la seva diferència del resta d’Espanya rebutjant una de les seves tradicions més importants”.

Els mitjans de comunicació francesos també han seguit amb especial atenció el debat sobre la prohibició de les curses de braus. A continuació, adjuntem els titulars dels principals diaris francòfons:

Le Monde: Catalunya vota prohibir les corrides de toros

Libération: Catalunya prohibeix les corrides

Le Figaro: El Parlament català prohibeix les corrides

Els mitjans de comunicació espanyols, per la seva banda, han reaccionat amb duresa un cop s’ha confirmat la prohibició d’aquest espectacle sagnant a partir del gener del 2012. A la portada del portal sobre toros Burladero hi podem llegir: “Se consuma el atentado catalan contra la historia“.

Anuncis