El regidor d’Esquerra a Bigues i Riells Carles Barcons ha començat a promoure un manifest intern per forçar la direcció del partit a consultar les bases si cal o no fer una candidatura independentista unitària amb la Solidaritat Catalana i Reagrupament. El manifest apel·la a la ‘generositat’ en un moment en què Esquerra ‘no passa per una situació gaire idíl·lica’ amb el seu electorat, ja que ‘a base de tripartits i mals resultats a les institucions espanyoles’ defensant un estatut que Esquerra va rebutjar, ha ‘perdut la credibilitat’ entre l’independentisme. Així, volen que es consulti si hi ha d’haver ‘unitat d’acció’ independentista i si cal prioritzar l’eix nacional o el social.

Barcons diu que pensen en un procés de consulta a la militància com el que va portar ERC a rebutjar l’Estatut. A més, considera que si Esquerra entrés en una gran coalició independentista, forçaria CiU a moure’s per no quedar-se ‘sola amb el PP i el PSOE’.

EL MANIFEST http://www.vilaweb.cat/media/continguts/000/013/225/225.pdf

* Barcons defensa que ERC se sumi a la ‘màxima confluència’ en benefici de la independència (àudio http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/barcons1.mp3 ).
* Barcons explica l’objectiu del manifest (àudio http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/barcons2.mp3 ).
* Barcons creu que si ERC se sumés a una coalició independentista unitària forçaria CiU a afegir-s’hi (àudio http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/barcons3.mp3 ).

FONT http://www.vilaweb.cat/noticia/3763651/lopez-bofill-deixo-esquerra-vol-independencia.html

Anuncis