El portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, ha descartat que la direcció del partit organitzi una consulta interna perquè sigui la militància qui decideixi si la formació republicana s’ha de presentar en coalició amb Solidaritat Catalana i Reagrupament en les eleccions de la tardor. “La prioritat és explicar el nostre programa elecoral”, ha afirmat el portaveu del partit.

Davant la petició d’un grup d’afiliats que pretén forçar que siguin les bases del partit qui decideixin si ERC es presenta o no en una candidatura unitària en els comicis, ha dit que “la prioritat” del partit és explicar el seu projecte a la ciutadania, i no obrir debats interns.

“Creiem que la majoria de la gent vol que expliquem propostes per sortir del carreró sense sortida que ha suposat la sentència del Tribunal Constitucional (TC), i no que ens passem el dia parlant de qüestions internes”, ha afegit.

Llorente ha atribuït l’aparició d’aquest corrent intern que ERC és el partit “més democràtic” de l’espectre electoral català pel seu funcionament assembleari, el que ha segons ell suposa que hi hagi militants que expressin propostes i opinions diferents a les de la direcció del partit.

El portaveu republicà ha argumentat que el consell nacional del partit, l’òrgan col·legiat de direcció, exerceix les funcions de “parlament” de la formació política, i en aquest marc ja s’han analitzat i descartat possibles aliances amb altres sectors de l’independentisme català.

“No conec ni els plans ni les aspiracions que tenen, ni tampoc la línia que seguiran”, ha precisat Llorente sobre aquest corrent intern, perquè fins ara no s’han dirigit a la direcció del partit per explicar les seves intencions.

Llorente ha advertit als impulsors que “el debat [intern] és molt sa si es canalitza i es té en el moment adequat”, i per a ERC ara és el moment de portar el seu projecte a la ciutadania i no de consultar la militància.

Anuncis