L’oposició, indignada amb la ‘burla’ de Camps

El president diu que el govern valencià ‘és el més transparent d’Europa’, com a resposta a la sentència del TC que condemna les Corts per vetar preguntes de Compromís

L’oposició va reaccionar ahir indignada a les declaracions del president de la Generalitat, Francisco Camps, que va afirmar que el govern valencià era ‘el més transparent d’Europa’. Així responia Camps a la sentència del Tribunal Constitucional, que condemna (pdf) les Corts per vetar preguntes de Compromís sobre el cas Gürtel.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que les paraules de Camps ‘demostren que el president ha perdut el nord i els papers’ i insisteix que el PP valencià ‘exerceix un govern des de postures antidemocràtiques i poc respectuoses amb la pluralitat i la diversitat, a banda d’ocultar informació a l’oposició’. Morera va qualificar les declaracions de Camps de ‘desafortunades’ i va apuntar que ‘ni Canal 9, ni el cas Gürtel, ni l’IVEX ni altres tripijocs del PP amb diners públics no són cap exemple de virtud i transparència, més aviat tot el contrari’.

En el mateix sentit reaccionava la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, que considerava ‘preocupant’ l’actitud del president de la Generalitat i avisava que contribuïen ‘al desprestigi de la política i de les institucions democràtiques’. Sanz va recordar que el Consell no havia ‘donat mai cap explicació dels contractes amb les empreses de la trama Gürtel, del cost real de la visita del Papa ni de tantes altres qüestions sobre les que els grups de l’oposició hem preguntat a les Corts’. És per això que per a la diputada ‘sols hi ha dues explicacions: o Camps torna a delirar o directament es burla de tots nosaltres des de la més absoluta falta de respecte’.

Anuncis