Sánchez-Camacho duu a l’Europarlament l’afer de les curses de braus

Vol convèncer diputats del seu propi grup europeu perquè no votin a favor de retirar les subvencions als braus de lídia · Aprofita per presentar Catalunya com a terra ‘mancada de llibertat’

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha viatjat a Brussel·les per tractar de convèncer alguns dels seus companys de grup europeu (PP Europeu) que rectifiquin el seu suport a l’esmena presentada pel grup Verds-Aliança Lliure Europea, del que n’és membre Oriol Junqueras, que va ser aprovada per la comissió de pressupostos del Parlament Europeu la setmana passada. Segons l’esmena, que ha de ser ratificada al ple del mes vinent, la Unió Europea hauria de retirar dels ajuts a la cria de bestiar boví, aquelles que es destinen als braus “que siguin destinats a curses on es produeixi la mort de l’animal”. Camacho també ha aprofitat la visita, segons informa directe!cat, per defensar davant diversos càrrecs institucionals la “manca de llibertat” que hi ha a Catalunya, pel fet que s’hi hagin prohibit les curses de braus. Ho ha fet per exemple davant Doris Pack, presidenta de la Comissió de Cultura de l’Eurocambra.

Precisament ahir el Senat espanyol va rebutjar una proposta del PP de declarar les curses de braus com a “Bé d’Interès Cultural” (BIC).

Anuncis