El social-liberalisme del PSOE, no te límits i així ho admeten els seus referents i valedors màxims ( Banca, CEOE, UE,Banc Mundial, FMI, OMC…) cal assentar el sistema capitalista a qualsevol preu i a costa dels de sempre ( la classe treballadora..)

Diu el Govern que la Reforma Laboral te com “objectiu fonamental, evitar acomiadaments”, quan no existeix ni una sola coma en el text, dedicat a la creació de llocs de treball, això si, tot el tex està plenament dedicat a facilitar i abaratir l’acomiadament. Des de que va entrar en vigor la Reforma Laboral (18 de juny), les empreses han accelerat els acomiadaments ( un exemple : la multinacional UPS que va intentar en  4 ocasions fer un ERE i no hi va aconseguir, ha començat ara a fer acomiadaments indiscriminats amb indemnitzacions de 20 dies, un altre, cal veure que passarà amb la nostra empresa vallesana de SONY???..)

Amb quasi 5 mil·lions d’aturats i aturades, es generalitza l’acomiadament amb indemnització de 33 dies per anys treballat , en lloc de 45 dies..

Facilita els acomiadaments objectius, quan una empresa tingui una previsió de pèrdues, o una persistent caiguda dels ingressos. Estem enquistant de forma “interessada”, la fabrica de desocupats i desocupades

Quina vergonya! És criminalitza de forma cínica, en els mitjans,  a les persones desocupades, com si fossin uns “estafadors”, com si rebutgessin les ofertes de treball, o els cursos de formació ?..Però quins son els veritables estafadors?.. els que per interès dels propis poders econòmics i polítics mantenen un entramat impressionant d’Economia negre i submergida, amb condicions precàries….i per altra banda,  realment hi ha tantes ofertes de treball???, es fan tants cursos de formació ocupacional? per a tothom ? i coherents amb les necessitats reals del mercat ?

És redueix el nombre de persones amb dret a cobrar els miserables 429 euros de prestació i sense fer cap comentaria sobre els desocupats i desocupades con tindran dret a res (1,5 mil·lions..)

En lloc de racionalitzar la tradicional recerca d’ocupació, es transforma en un negoci, autoritzant a les Agencies privades de col·locació.

Fidel als postulats de la patronal europea més poderosa (ECOFIN) el govern del PSOE augmenta els criteris de Flexoseguretat ( més flexibilitat i menys seguretat), introduint nous elements de flexibilitat en les condicions de treball ( mobilitat geogràfica i funcional, horaris..) facilitant encara més els abusos d’alguns empresaris.

Una Reforma que es vol anar carregant el sistema de Convenis Col·lectius, quan s’admet la possibilitat de que les empreses amb problemes puguin despenjar-se del Conveni Sectorial..o sigui “caure en mans de l’arbitrarietat pura i dura” i ja han començat els primers casos ( les rebaixes de sou dels treballadors/res de l’Administració Pública, els del Metro de Madrid..etc)

En definitiva, és precaritza encara més l’ocupació, quan s’allarga 4 anys els contractes d’obra o servei, i perquè el treballador/ra pugui passar a fixa, caldrà haver realitzat la mateixa activitat, en el mateix lloc de treball. Per postres, és permet a les ETT, entrar a tots els sectors laborals.

Davant d’aquesta vulneració dels drets fonamentals i socials de tots els treballadors i treballadores, només i cap una sola resposta: MOBILITZACIÓ GENERAL I SOCIAL PERMANENT…SENSE DEMAGOGIES INTERESSADES, DE VERITAT, AIXÒ SI !! SI CREIEM AMB LA DIGNITAT HUMANA, CLAR!!

Joan Tamayo Sala

Anuncis