HAS ESTAT SEMPRE SOL, I AIXI MORIRÀS !!!…MALA PERSONA !!!. NO ET VOL NINGÚ !!!

Una mala persona pot ser aquella que, refugiant-se després d’una mirada d’aparent *trasparencia, amaga el rancor i l’odi en el sense fons de les seves falses intencions de llop *estepario. Una mala persona és aquella que, després d’un rostre amable, pot amagar una ganyota d’hipocresia que solament busca el mal del proïsme. Una mala persona és aquella que els seus aparents bones formes es queden solament en això, en aparença i en formes, sense contingut de bé.

Una mala persona no és un pobre diable. Una mala persona és aquella que si no és el propi diable, ho sembla, el *remeda, Aquella que al diable ho pretén refinar, que ho procura “millorar”.

Sempre m’he resistit a qualificar a algú com de mala persona. Fins i tot, m’he resistit a pensar d’algú que fos essencialment mala persona. I, no obstant això, en l’obvietat de les obres conegudes, de consentiments, de col·laboracions i suports al mal; de la capacitat de mentir i propiciar la mort, de restringir la llibertat i deshonrar la justícia, de dividir i disgregar, em queden pocs dubtes, si alguna, que una mala persona pot estar en el “bon camí” del pitjor que algú pot arribar a ser. Una mala persona és el *inicuo personatge que ja no és necessari podrir perquè està *podrido en la ignomínia de la seva pròpia essència, és el *inicuo personatge que ja no és necessari *demonizar perquè ja és maligne en la seva condició. Perquè li agrada aquesta condició.

Vaig sentir dir una vegada, amb raó, que si les males persones tinguessin aspecte repugnant i cara *huraña, no podrien enganyar-nos. Vaig sentir dir una vegada, amb raó, que no hi ha maldat, sinó malvats. Sí, potser sigui encara difícil per a alguns, cada vegada menys, reconèixer a una mala persona, a un personatge de *protervos projectes; a aquell que, per enganyar-nos, pugui amagar-se darrere d’una ganyota somrient i una mirada *transparentemente bruta i *glaucomatosa.

Fa molt de temps que et reconec, i malauradament per tu  “mala persona”  mai ens has enganyat…JO SI SOC FELIÇ i ara encara més FP !!!

Anuncis