L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha fet una altra de les declaracions en favor de l’Estat propi català aquesta setmana, a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

 

Jordi Pujol

Barcelona · Pujol, després d’haver sortit de l’armari i haver-se declarat independentista, ha assegurat que no té arguments en contra de la independència perquè “van a fotre’ns”, i ha ressaltat amb contundència que “durant molts anys quan em venia un independentista li deia que això era molt complicat, però el problema meu és que no tinc arguments”.

En aquest context, Pujol ha manifestat la independència és viable econòmicament però ha admès, acte seguit, que és difícil políticament. “Hi ha un profunda anticatalanitat a nivell espanyol al carrer que no havia existit tant’ en l’època franquista”. “He estat un dels responsables de la política que s’ha fet fins ara de la incorporació plena a Espanya des del punt de vista de democràtic, econòmic i d’integritat europea, però amb una Espanya que respecti Catalunya” ha sentenciat Jordi Pujol a la conferència ‘Estat propi o Rendició’. “Això no ha anat així -ha continuat-, ha fracassat la política dels ponts de diàleg amb l’Estat, d’entesa i de negociació i ja no tinc arguments en contra de la independència perquè van a fotre’ns”.

Anuncis